Effekterna av att gå efter en IVF överföringen

06/17/2012 by admin

Ett in vitro-fertilisering, eller IVF, är en ganska invasiv fertilitetsbehandling som placerar ett embryo till en kvinnas livmoder. Att ha en IVF är det enda sättet att vissa par kan föreställa sig ett barn. Din läkare kommer att förklara försiktighetsåtgärder att ta före och efter behandling. Du kommer att behöva vara på sängläge under en kort period efter IVF-behandling.

Omedelbart efter ingreppet

De flesta kliniker har patienten lögnen ner i 30 minuter innan hon släpps. Du kan uppleva lätt obehag efter IVF, och din resa hem från kliniken kan vara obekväm. Din läkare kommer sannolikt föreslå att du tillbringa resten av dagen i sängen eller bo i en tillbakalutad stol fram till morgonen därpå. Effekterna av att gå dag förfarandet kan orsaka obehag, och det rekommenderas att du vila. Du kan få upp till använda toaletten eller äta, men påfrestande aktivitet bör undvikas.

Följande dagar

Väntar på resultaten av IVF kan vara en mycket stressig tid. Att hålla dig upptagen kan hjälpa passera de 14 dagarna. Du kan återuppta någon normal aktivitet dagen efter IVF överföringen. Lätta promenader är OK, även om man fortfarande inte ska göra något ansträngande aktivitet. Det finns ingen anledning att undvika promenader och det inte finns några bevis på att extended sängläge kommer att förbättra dina chanser att bli gravid.

Vad du bör undvika

Även om sängläge inte är nödvändiga efter en IVF, finns det några saker du bör undvika. Du bör inte ta bad eller bada, men duscha är OK. Du bör inte göra varje övning än promenader. Douching, är tamponger och samlag inte tillåtna för två veckor efter din procedur.

Stegen i en IVF

Efter att ha beslutat att en IVF är ett bra alternativ, börjar en kvinna gå igenom stegen i förfarandet. Hon är får läkemedel som ökar produktionen av ägg. Istället för att bara producera en månaden, hon kan producera flera. Tranvaginal ultraljud kommer att övervaka hennes äggstockar och hennes hormonnivåer kommer att kontrolleras genom regelbundna blodprover.

Äggen kommer att hämtas vid en mindre dagkirurgi. Mannens spermier kommer att användas för att inseminera högsta kvalitet äggen Hämtad. Det befruktade ägget blir ett embryo, och efter att säkerställa att det utvecklas ordentligt, det kommer att placeras in i kvinnans livmoder i en embryotransfer.

Riskerna i samband med IVF behandlingar

Även om en IVF kan hjälpa ett par uppnå sina drömmar om ett barn, finns det risker. När äggstockarna att stimuleras till ökad äggproduktion, upplever vissa kvinnor smärta, illamående, oförmåga att äta och uppblåsthet. Ägg hämtning bär normala risker med operation under narkos, och skador som kan göras under förfarandet.

Articles Liés