Naturlig kost för Diabetes

05/07/2010 by admin

Diabetes kan styras genom kost och naturliga botemedel. Ofta är kan hälsosamma kostvanor och livsstilsförändringar minska eller eliminera behovet av insulin. Viktiga är att veta vilka vanor och livsmedel bör vara anammat och som bör undvikas.

Färsk frukt och råa grönsaker

Varje kost bör innehålla frukt och grönsaker för att upprätthålla hälsa, men en diabetiker behöver definitivt dessa livsmedel för att hålla sig frisk. Det är viktigt att veta som är bäst och hur de skall ätas. Frukter som bananer, granatäpple, björnbär och tranbär är fulla av antioxidanter och rekommenderas i diabeteskost. Grönsaker som spenat, morötter, kål, rädisor och kronärtskockor är också bra för en diabetiker. De innehåller antioxiderande egenskaper och hjälper till att hålla bukspottkörteln (som producerar insulin) fungerar korrekt.

Fiber & Glykemiskt Index

Det glykemiska indexet rangordnar livsmedel efter hur de påverkar blodsockernivåer. Faktorerna ingår absorption och matsmältning, mognad, graden av bearbetning och arten av stärkelsen i varje livsmedel. Livsmedel som innehåller massor av fiber med ett lågt glykemiskt index bör häftklammer i någon diabeteskost. Detta innebär komplexa kolhydrater som hela korn bröd, havregryn, korn, nötter och bönor bör inkluderas. Livsmedel med ett högt glykemiskt index som våfflor, munkar, rullar, riskakor och potatis bör undvikas. En kost rik på fiber kan minska behovet av insulin. Över tiden, kan diabetiker som konsekvent äter fiberrika livsmedel ser behovet av insulin försvinna.

Kosttillskott

Det finns många naturliga kosttillskott som kan dra av diabetiker. Magnesium och krom bidra till att förbättra insulinkänsligheten. Båda finns i tablettform på lokala livsmedelsbutik eller apotek, och krom finns i livsmedel som champinjoner, hela korn, solrosfrön och majsolja.

Vad du ska undvika

Behåll salt och stekt mat till ett minimum. Detta inkluderar snabbmat, rött kött, bearbetade livsmedel och allt kokas i smör eller ister. Konsumera inte mer än 2 koppar te eller kaffe varje dag. Naturläkemedel, green och persilja teer är bättre val eftersom de innehåller mer näring och antioxidanter. Drick inte alkohol på fastande mage. Detta kommer att öka sannolikheten för låg blodsockernivå eller hypoglykemi. Laga mat med oljor som är enkelomättade och fleromättade. Undvik oljor som palmkärnolja och kokosolja oljor eftersom dessa är mättade fetter och kan bidra till hjärtproblem för diabetiker.

Articles Liés