Diagnostisera bensmärta

August 9

Där

En av de första frågorna som kommer att ställas vid diagnos av bensmärta innebär att lokalisera den exakta platsen för smärtan. Viss del av benet själv är inte lika viktigt som om smärtan är lokaliserad till detta område och om smärtan går mycket djupa eller ytliga. En ytlig smärta visar en muskulös-baserade ursprung. Den djupare in i benet och mer lokaliserad smärta, desto större risken för fraktur, infektion eller tumör.

Längd

Diagnostisera bensmärta också tar hänsyn till hur länge smärtan har erfarenhet. Akut smärta som plötsligt visas anger trauma såsom blåmärken eller en fraktur. Om det finns ingen trauma och smärtan är akut och plötsliga, den kunde peka på ett problem med blodcirkulationen sådan en trombos eller en blodpropp. Kronisk smärta som kvarstår som kan vara ett tecken på gemensamma eller ben-relaterade problem, såsom artrit eller osteoporos.

Rörelse

Om smärtan kommer endast som resultatet av rörelsen, är detta också ett tecken på att problemet är relaterat till lederna eller ben. Om smärtan inte är relaterade till rörelse, då är den mest sannolika boven i dramat en skada som har inträffat i mjuk frågan och är förmodligen relaterad till blockeringar i en artär eller ven.

Kroppshållning

Smärta i benen kan faktiskt orsakas av problem med ryggraden. Om tar sittande ställning orsakar smärta i benet, problemet är mycket sannolikt ryggrads-relaterade. Om benet smärtan förvärras ju längre du är kvar i stående ställning, kan detta vara ett tecken på åderbråck. Bensmärta som kommer med liggande, till exempel när du sover, kan vara ett tecken på kärlsjukdom.

Verksamhet

De som leva ett mycket aktivt liv och ofta upplever smärta i benet kan ofta tillskriva att livsstil smärtan. Mycket ofta människor som spelar sport eller motionerar regelbundet dra en muskel eller erfarenhet blåmärken som går obemärkt förbi när det händer först. Bensmärta som kommer om några dagar efter kraftig motion är mest sannolikt orsakas av denna verksamhet. akut smärta kan vara ett tecken på en hårfäste fraktur eller en djup blåmärke.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com