Hur att avstå från glasögon som en optiker

03/27/2010 by admin

Hur att avstå från glasögon som en optiker

Optiker fördela glasögon med protokoll som liknar det sätt en farmaceut doserar läkemedel. Recept linser en patients glasögon måste göras enligt exakta specifikationer för en ögonläkare. Optiker gå i skolan i flera år eller lärling med en legitimerad optiker att lära sig specifika färdigheter och protokoll som behövs för att avstå från glasögon, inklusive med hjälp av utrustning för att kontrollera linsen recept, mätningar, att göra justeringar till ramar och ta hand om många olika typer av ramar och linser.

Instruktioner

• Kontrollera linser görs enligt en läkares ordination. Använda en lensometer, en optisk maskin som läser linsen makt. Optiker protokoll är att alltid kontrollera rätt objektiv först, sedan vänster. Om patienten har en BIFOKAL recept, kontrollera progressiva är placerad korrekt i linsen.

• Kontrollera att ramen är den exakta storlek och stil som beställdes från labbet för patienten. Kontrollera att ögat storlek, bridge storlek och templet storlek motsvarar original blankett.

• Placera ramen på patienten och be honom att se till att glasögonen är i en bekväm plats på bron i näsan. Kontrollera tempel--det med glasögon som passar över öronen--för att se till att de följer den naturliga kurvan för örat. Botten av templet ska inte trycka in i huvudet eller patienten kan utveckla huvudvärk från trycket. Diskutera eventuella ändringar som behöver göras på det sätt som ramen passar.

• Ta bort glasen och justera ramarna, om det behövs. Ge tillbaka glasögonen till patienten.

• Fråga patienten om de ramar och recept är bekväm. Ge honom en läsning kort att kontrollera progressiva, om det behövs. Diskutera perioden anpassning för hans särskilda typ av objektiv och recept.

• Instruera patienten om rengöring och vård av ramar och linser. Påminna honom att glasen i fall när inte bärs för att skydda den ram och linser från skador.

Articles Liés