Vilken teknik hjälper mänskliga hjärnans aktivitet?

March 2

Vilken teknik hjälper mänskliga hjärnans aktivitet?

Förbättra hjärnans funktion kommer alltid att vara en givande strävan för vetenskapsmän och forskare. Och i dag finns flera tekniker som verkar ha en djupgående inverkan på hjärnans aktivitet. Några av dessa tekniker är: neurofeedback, datoranvändning, laser ljus teknik, ljud våg teknik och hjärnan stimulans.

Datorer

Det verkar som att surfa på Internet kan vara precis vad doktorn beställde för att förbättra hjärnans funktion hos vuxna. Dr Gary Small, professor vid University of California i Los Angeles, har avslöjat att Internet söka ökar hjärnans aktivitet. Det verkar "förbättrar hjärnans kretsar" eller utveckla fler anslutningar som förbättrar minne och funktion.

Lasrar

Enligt forskare från Massachusetts Institute of Technology, kan laser ljus stimulering påverka mänskliga hjärnans aktivitet. Denna stimulering av specifika proteiner i hjärnan kan lindra vissa obehagliga neurologiska symtom liknande de som orsakas av epilepsi (beslag sjukdom) och Parkinsons sjukdom (orsakar skakningar och drabbade rörelse).

Ljudteknik

Du kan kommunicera med hjärnan via ljudvågor av specifika frekvenser med hjälp av hörlurar. Ena örat lyssnar på en viss frekvens medan andra örat hör en annan. På grund av denna teknik är vad hörs mellan de två ursprungliga ljud (en binurial slå).

Tekniken introducerades av en biofysiker heter Gerald Oster. Det förment balanserar båda hjärnhalvorna och skapar ett tillstånd av koncentration och fokus som liknar vad du kan uppleva när du har en kreativ insikt, stellar idrottsprestationer eller presentationen "bäst" på jobbet.

Neurofeedback

Neurofeedback teknik är användning av elektroder eller andra enheter att lämna information om brain wave aktivitet till en person. Genom att göra en person känner till sin hjärna våg mönster, kan han lära sig att styra eller ändra beteenden. Detta kan i sin tur påverka hjärnan våg mönster och minska ångest eller stress.

Brain Stimulation

För en patient som lider av migrän, kan införandet av "hjärnan pacemaker" använda elektrisk stimulering för att minska symtomen. Dr Paresh Doshi, en neurokirurg, gjorde exakt som med en av sina patienter att lindra migrän symptom. En liknande teknik med hjälp av magnetiska impulser kan också påverka hjärnans elektriska aktivitet och kan hjälpa stroke offer enligt Businessworlds hemsida.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com