Hur man berättar om att medicinera ditt barn för ADHD

July 21

Hur man berättar om att medicinera ditt barn för ADHD

Ett av de svåraste beslut för föräldrar är om att medicinera deras barn av attention deficit/hyperactivity disorder. Du måste noggrant väga för- och nackdelar för din situation, samt avstå från alla redan befintliga fördomar. Vissa människor vill medicinera alla oregerliga barn; andra vill hålla även det mest hyperaktiva barnet av medicinering till varje pris. Om du kämpar med beslutet av medicinering ditt barn för ADHD, finns det många frågor du kan ställa dig själv för att avgöra vad som är rätt för din familj.

Instruktioner

• Lär dig allt du kan om sätt att hantera ADHD. Läs böcker och artiklar om ADHD och prata med människor som Föräldraskap barn med ADHD.

• Prova först, med alternativ till medicinering med hjälp av vad du lärt dig från din läsning och från andra föräldrar och se om du kan hantera ditt barns beteende utan droger. Vissa föräldrar hitta framgång med mer strukturerade former av disciplin, inskrivning barnet i en kampsport klass, eller en förändring i kost. Några av dessa metoder fungerar med vissa barn, så det är värt att prova dem innan du slår till medicinering.

• Bedöma hur ADHD påverkar ditt barns självbild och sociala interaktioner. Känns ditt barn som han är "dåliga" eftersom han är i trubbel så ofta? Avvisar andra barn ditt barn på grund av hans beteenden? Fråga dig själv om det skulle vara bättre att medicinera ditt barn än för honom att tro att han är en dåliga grabben.

• Avgöra hur mycket ADHD påverkar barnets förmåga att lyckas i skolan. Många barn med ADHD är ljusa, men deras oförmåga att fokusera orsakar dem att göra dåligt i skolan. Fråga dig själv om det skulle vara bättre att medicinera ditt barn än att ha honom att misslyckas i skolan och ifrågasätta sin egen intelligens.

• Att tänka på hur mycket ADHD påverkar din familj. Har du ofta befinner dig vilja vara från ditt barn? Du skrika åt ditt barn regelbundet eftersom han inte verkar höra dig annars? Hur mycket tid i en genomsnittlig dag vill du tillbringa i en kärleksfull relation med ditt barn? Fråga dig själv om det skulle vara bättre att medicinera ditt barn än om du vill ha din relation bryta ner till följd av hans beteenden.

• Forskning ADHD mediciner. Många människor som motsätter sig medicinering barn för ADHD peka på det faktum att de flesta ADHD mediciner är klass II kontrollerade ämnen, utan att söka fakta om vad medicinering kan eller bör göra för ADHD när det används på rätt sätt. När du utbilda dig, fråga dig själv om kostnaden för att använda droger--biverkningar och risker--är värt den förmån som ditt barn kan få från dem.

• Umgås med barn som är läkemedel för ADHD. Många föräldrar är rädda att deras aktiva barn kommer att förvandlas till en zombie om få ADHD medicin. Spendera tid med ett barn som hanterar sin ADHD beteenden med medicin kan hjälpa dig att se om detta är något du skulle vara villig för ditt barn att prova.

Tips & varningar

  • Om du väljer att prova medicinering, leta efter en läkare som specialiserat sig på behandling av barn med ADHD, som är aktuell på den senaste utvecklingen i behandling.
  • Konsultera en läkare med frågor eller funderingar om ADHD. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.

© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com