Hur man behandlar Psorasis

March 31

Psoriasis är en hudsjukdom som orsakar röda, fjällande fläckar på huden. Huden blir inflammerad och kliande, gör livet eländigt för drabbade. Lyckligtvis, det finns många olika sätt att behandla psoriasis. Vissa är medicinska behandlingar, medan andra är livsstilsförändringar och naturliga krämer eller näringstillskott. Det kan vara en utmaning att hitta rätt kombination av behandlingar, men du kan göra det om du arbetar med din läkare och prova alla alternativ.

Instruktioner

• Besök din läkare för att få en definitiv diagnos. Medan psoriasis har några framstående egenskaper, som torr, sprucken hud och röda fläckar, dessa kan förekomma hos andra villkor. Enligt Mayo Clinic, kan hudproblem som ringorm och eksem förväxlas med psoriasis. En läkare kan oftast göra den korrekta diagnosen genom en granskning. Om han är osäker, kan han bekräfta det med en hudbiopsi.

• Beskriv de symptom som som du orsakar de flesta problem, och tala med din läkare om du föredrar konservativ eller aggressiv behandling. Läkare har flera alternativ för behandling av psoriasis. Dessa inkluderar receptbelagda krämer och salvor, ljusterapi med ultraviolett A och B strålar eller en Excimerlaser och tablettbehandling. De kommer att basera sitt val på dina symtom och önskemål, samt egna erfarenheter.

• Följa din läkares anvisningar exakt. Oavsett vad behandlingen väljer din läkare, det inte kan fungera om du inte följer instruktionerna. Om du använder en kräm eller salva, tillämpa den enligt anvisningarna. Om du tar oral medicinering, ta det varje dag. Om du får ljus behandlingar, följ det föreskrivna schemat.

• Berätta för din läkare om behandlingen inte fungerar eller om du lider av oacceptabla biverkningar. Enligt Mayo Clinic, psoriasis är svåra att behandla, och det tar ofta några experiment att hitta rätt behandling för ett särskilt fall. Om en sak inte fungerar, finns det fler alternativ och kombinationer att prova.

• Ändra alla vanor som skulle kunna göra din psoriasis värre. Detta inkluderar rökning och överdriven exponering för solen. Mayo Clinic rekommenderar bad dagligen med havregryn eller Epsom salter och fuktgivande huden efteråt.

• Lägga till alternativa terapier i din medicinska behandling. Aktuella behandlingar som har visat några lovande resultat vid behandling av psoriasis är aloe vera och capsaicin grädde. Med hjälp av fiskolja som kosttillskott kan också bidra till att minska inflammation.

Tips & varningar

  • Om du inte får behandling för din psoriasis, kan du lider av allvarliga komplikationer. Dessa kan bestå av ångest, depression, hudinfektioner, elektrolyt obalans och social isolering på grund av unsightliness av huden.

© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com