Sätt att använda vassle

05/17/2010 by admin

Sätt att använda vassle

Vassle är en genomskinlig vätska, överblivna När ostmassan har tagits bort från filmjölk, som är fullpackad med näringsämnen. Det är vanligtvis en biprodukt av processen osttillverkning. Vassle är hög i protein och innehåller lactoflavin och vitaminer B, C och B2, vilket gör det ett bra komplement till maten. Förutom matlagning, kan vassle också användas för animaliskt foder och kroppsvård.

Mat och dryck

Vassle i dess flytande form är en smakrik tillsats till matlagning. Du kan använda den i bakning när vatten eller lager kallas för (bröd rekommenderas särskilt), koka pasta, bönor och ris i, att göra godis och göra ricotta och mizithra ostar. Drycker kan också göras från vassle, inklusive alkoholhaltiga drycker och fruktdrycker. Vassleprotein används ofta som ett komplement för idrottare och som en mjölk alternativ.

På gården

Vassle kan användas som djurfoder. Vassle har framgångsrikt foder till kor, får, svin och fjäderfä i år. Fördelen med att använda vassle är att djur bättre tillväxt och nå mognad snabbare än djur vars foder inte är kompletteras med vassle.

Hår och hudvård

Sköljning med vassle efter du schampo är ett bra sätt att stärka håret. Bara låta vasslen i håret i 15 minuter och skölj. Detta kan göras så ofta som du schampo. Vassle kan användas i stället för mousse eller gel, och har den extra fördelen av att stärka och mjuka upp håret. Vassle har flera användningsområden när det gäller hudvård. En vassle bad är bra för huden, kombinationen av vassle och tepåsar lysa upp trötta ögon och det kan användas som rengöringsmedel, toner och ansiktskräm i ansiktet.

Articles Liés