Naturliga rättsmedel för sömn

October 21

Naturliga rättsmedel för sömn

En god natts sömn gör oss friskare och förbättrar vår syn på världen. Men ibland stressen i vardagen gör det svårt att få att sova och somna. Om du har problem med sömn, behöver piller inte vara det första valet. Försök istället att införliva naturliga livsmedel i din dagliga rutin.

Kolhydrater

Äta stärkelserika, kolhydratrika livsmedel innan läggdags kan hjälpa dig somna snabbare. Livsmedel som hel-vete kex, pasta, ris och havregryn är hög i kolhydrater och de bryts ned snabbt i matsmältningen. Tryptofan, en aminosyra som lugnande, ökar. Med mer tryptofan i blodet och hjärnan börjar du känna dig sömnig.

Mejeri

En av de enklaste sätten att bjuda in sömn är att dricka en kopp varm mjölk. Lösa magen och lugnande sinnet, mjölk innehåller också kalcium och fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. Plus, ger tryptofan. Andra produkter som yoghurt, keso och ost uppmuntra dåsighet. Om du lider av sömnlöshet, försöka äta ett mejeri mellanmål en timme innan du ska sova, så att den kan smälta och tryptofan att släppas.

Kamomill

Kamomill används i många kulturer för att koppla av sinnet. Det används för att lindra huvudvärk, lindra stress och lugna kroppen. Om du har svårt att sova, använda kamomill i din läggdags rutin. Det enklaste sättet är att brygga det i varmt te. Kamomillte är på hyllorna på de flesta livsmedelsbutiker. Om det verkar bitter, tillsätt honung istället för socker, vilket kan orsaka vakenhet.

Nötter

Nötter är laddade med magnesium, en kraftfull muskelavslappnande. Hasselnötter och jordnötter är höga i protein och alla nötter innehåller tryptofan. Göra ett mellanmål ca en timme innan läggdags att slappna av din kropp och själ. Det kan vara bara en handfull av mandel, bevattnas yoghurt med valnötter eller jordnötssmör på toast. Inte äter för mycket. Nötter är lätt att njuta av, men tillsammans med sina näringsämnen de pack betydande fett och olja. Hålla din mandel räkna till 12, och äta en bit rostat bröd på natten.

Hela korn

Spannmål, mjölk och banan kan börja dagen, men de kan göra en utmärkt nighttime behandla, också. Välj en spannmål utan raffinerad korn och som lite socker som möjligt. Socker kan orsaka blodsocker spikar och utlösa stresshormoner. Bananer är laddade med kalium, vitamin B-6 och tryptofan.

Äta hälsosamt och lugnande livsmedel kan underlätta du in i sömn.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com