Typer av liktorn kirurgi

October 5

Liktorn kirurgi är en sista resort behandlingen för en liktorn. Efter alla konservativa behandlingar har misslyckats, kan din fotvårdsspecialist eller ortoped rekommendera kirurgisk behandling för korrigering. Det finns en mängd olika typer av liktorn kirurgi--vart och gjort speciellt för den enskilda patienten utifrån graden av deformitet och villkora av liktorn. Målet med behandling är att återställa normal justering till gemensamt, lindra smärta och korrigera deformitet.

Definition

När stortån pekar mot den andra tån orsakar en bula eller en missbildning på insidan kanten av foten vid gemensamt av stortån, denna bula kallas en liktorn. En liktorn består av mjukdelar och skelett.

Exostectomy

En exostectomy är att avlägsna den bula eller del av foten som utstående ur den mellanfot ben. Detta förfarande görs vanligen inte eftersom det inte alltid ger bäst resultat för att rätta till orsaken till liktorn.

Omgruppering av mjuka vävnader runt stortån gemensamma

I denna situation kanske senorna runt stortån gemensamma för löst eller för hårt. Detta orsakar stortån ändra mot de andra fyra tårna orsakar en missbildning. En justering av den mjuka vävnader runt stortån gemensamma stramar och förlänger den ligament, att lösa deformitet.

Resektionsartroplastik

En resektionsartroplastik är avskaffandet av den deformerade delen av leden. Det görs vanligen som en återkommande liktorn kirurgi, gjort för äldre patienter eller patienter med artrit. Det skapar ett "ärr" gemensamma.

Artrodes

En steloperation raderas skadorna på gemensamma ytan. Skruvar, trådar eller plattor tillämpas, säkra och fusing stortån gemensamma. Detta förfarande görs vanligen för en svår liktorn.

Mellanfoten och Phalangeal osteotomi

I den här proceduren tas en liten kil av ben bort foten eller från tån. De förra kallas en mellanfot osteotomi, medan det senare kallas en phalangeal osteotomi.

Lapidus förfarande och implantatet införande

Ett förfarande för lapidus säkringar och skapar en fusion av den mellanfot ben och mitten av foten; medan en ingreppet är införandet av en helt eller delvis konstgjorda leden i den drabbade leden.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com