Symtom på D-vitaminbrist

November 12

Symtom på D-vitaminbrist

D-vitamin är ett viktigt fettlösligt näringsämne som kroppen behöver för utvecklingen av friska ben. Vitamin kommer från solen, kostkällor och i kapsel form. många människor får dock inte tillräckligt. Enligt sjuksköterska läkare Marcelle plockning, om din kropp är bristfällig i D-vitamin, negativa effekter som låg energi, depression, dålig immunförsvaret, kan diabetes, hjärtsjukdomar och ben villkor påverka dig.

Svaga ben

D-vitamin hjälper kroppen att absorbera kalcium och fosfor, som bilda och bibehålla starka ben. En brist på D-vitamin kan orsaka ben blir svagt och sprött, även orsaka invalidiserande tillstånd såsom frakturer. En D-vitaminbrist är också förknippat med LED-och ben, muskel-stam, svaghet och ömhet. Om den lämnas obehandlad, kan förlust av benmassa leda till mjuka ben sjukdomar, som rakitis hos barn och benskörhet hos vuxna. För att mäta graden av förlust av benmassa, kan ett blodprov avslöja nivån av vitamin i blodet.

Diabetes

D-vitamin fungerar genom att främja tillväxten av celler och insulin och stabiliserar blodsockret. Om kroppen är brist på D-vitamin, minskar det biosyntes och frisättningen av insulin. Detta kan orsaka glukosintolerans och försvaga skyddet mot typ I och typ II diabetes.

Låg immunitet

Kalcitriol finns i D-vitamin spelar en viktig roll i upprätthållandet och uppbyggd av frisk vävnad och reglering av immunsystemet. En brist på vitamin D sänker immunitet och kan lämna kroppen inte kan skydda sig mot vissa sjukdomar. Detta gör att kroppen mer mottagliga för hjärtsjukdom eller stoke, cancer, autoimmuna sjukdomar som multipel skleros, reumatoid artrit och Crohns sjukdom.

Oregelbundet sömnmönster

Många individer som har svårt att sova eller somna kan ha en D-vitaminbrist. Enligt rådet i D-Vitamin är vitamin D ansvariga för att reglera över 200 gener i hela kroppen, inklusive produktionen av melatonin, som hjälper kroppen att lugna ner och reglera sin dygnsrytm, så att människor kan somna. Med en D-vitaminbrist är kroppen inte kan absorbera och metabolisera melatonin i tallkottkörteln i hjärnan, vilket gör det svårt att somna eller somnar.

Seasonal Affective Disorder (SAD)

Vitamin D är ett naturläkemedel för Seasonal Affective Disorder (SAD), en förstämningssyndrom som uppstår när dagsljus minskar under vintermånaderna. D-vitamin fungerar genom att öka humör-reglerande hormoner och enzymer och serotonin nivåer, som höja stämningen. Utan vitamin D, neurotransmittorer minska och orsaka hjärnan emot långsammare, försenar "humör-skryt" hormonella vägar.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com