OCD interaktiv hjälp

October 26

De flesta av oss har haft erfarenhet där vi vet att vi låst vår ytterdörr, till exempel men senare undrar om vi verkligen låsa dörren. Denna typ av tänkande är vad OCD drabbade upplever. Vad skiljer OCD drabbade från resten av befolkningen är att deras tvångstankar och tvångshandlingar stör deras dagliga liv. Förutom tvångstankar delta de flesta OCD drabbade i tvångsmässiga beteenden för att försöka lindra dessa tankar.

OCD symptom

Enligt OCD Resource Center i Florida, tvångstankar brukar falla till en eller flera av följande kategorier: aggression, förorening, sex, hamstring/spara, religion och symmetri/exakthet. Tvångshandlingar manifestera sig som rengöring, kontroll, upprepande, räkna, beställning/förmedling och hamstring/samla, med de vanligaste kontroll.

Självhjälp för OCD

Om OCD är kvar till dess egna enheter i sjukes tanke, kan denna sjukdom så småningom fjärmar och isolera personen med Tvångssyndrom från resten av världen. När människor ger i att deras tvångshandlingar, kräver detta dem att isolera sig själva för att bära dem ut. Men enligt OCD Resource Center i Florida, kan personer med OCD prova olika metoder för att ta kontroll över denna sjukdom.

Det är bra för OCD lidande att tänka på OCD som motståndaren, som sjuke behöver kämpa mot dagligen. Detta ger kraft att kämpa mot att ge efter för tvång. Personen med Tvångssyndrom tala själv att inget ont kommer att hända om hon inte utför de tvångsmässigt beteendet. Ingen kommer att dö, och inga katastrofer inträffar. OCD lidande måste berätta sin OCD för att det inte kommer att vinna.

Om du har OCD, du måste lära dig att lita på människor igen. Enligt OCD Resource Center i Florida, lita på människor är mycket svårt för människor med Tvångssyndrom, eftersom detta handlar om att ge upp kontrollen, en av de definierande egenskaperna av OCD. Till exempel, om din tvång rengöring, måste du avstå från omedelbart städa upp när en gäst i ditt hem. Du blir lyckligare i längden om du kan uppnå detta.

Att hitta en neutral zon är en annan rekommenderade strategin. Hitta en plats i hemmet där du kan koppla tills din tvång avtar. Detta kan ta upp till en timme. Dessutom försöka sysselsätta dig med mer konstruktiva aktiviteter som motion, hobbies eller hantverk i stället för att agera på din tvångshandlingar.

Hitta en utbildad professionell kan hjälpa OCD drabbade att lyckas med små triumfer som kan verka obetydliga för andra. En professionell kan ge stöd och uppmuntran till OCD lidande behöver. Han kommer också driva personen med OCD mer än vad OCD lidande skulle förmodligen göra på egen hand.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com