Gräset tickande behandling

June 26

Gräset tickande behandling

Gräset fästingar är Ixodes holocyclus eller förlamning fästingar, i små före vuxen larver eller nymf stadier. Denna fästing arter är begränsad till Australien, särskilt längs den östra kusten. Fästingbett kan oftast förhindras och biter är det inte normalt, speciellt när fästingen tas bort ordentligt. Behandling för fästingbett finns för den tillfälliga sjukdom som en gräs fästing kan bära.

Gräset fästingar

Förlamning fästingar är mest medicinskt betydande fästingen i Australien, på grund av den stora majoriteten av fästingar och australier dela samma east coast livsmiljön. Denna art av fästing kraftigt föredrar våta miljöer, skogar och regnskogar särskilt, och kommer inte att finnas där det finns för mycket torrhet. Deras värden äter fästingar i flera dagar innan de avhopp. Vuxen förlamning fästingar är vanligast på våren och försommaren, medan unga gräs fästingar är riklig både i slutet av sommaren och på vintern.

Förebyggande

Gräset fästingbett är svårast att förhindra, som gräs fästingar är mycket mindre och därmed svårare att se än vuxna förlamning fästingar. De flesta fästingbett kan dock fortfarande förhindras. När utanför, bära kläder som täcker huden som byxor och långärmade tröjor. Bära insektsmedel är också effektivt. Kolla kläder och hud för fästingar ofta när du flyttar genom den australiska bushen. Förhindra att områden nära hem från att vara för blött och skumma, som förlamning fästingar föredrar denna typ av miljö. Regelbundet undersöka barn och husdjur för kryssa infestationer noggrant.

Borttagning

Ta bort en fästing så snart som möjligt efter märker bettet. Gräset fästingar är mycket små, så lika känsliga som möjligt i deras borttagning. Efter rengöring området av bettet med tvättsprit, försiktigt hugg efter fästingen av huvudet med pincett eller pincett som nära huden som möjligt. Dra försiktigt tills fästingen släpper av sig själv. Dödar fästingen och behålla dess lik i en burk i flera veckor om det bar en sjukdom, som detta kommer att vara användbart till en läkare om sjukdomssymtom utvecklas så småningom. Ren området av bettet igen. Kontakta läkare om någon del av fästingen förblir förvarade i bettet.

Diagnosen

I dagar eller veckor efter ett fästingbett, också kontakta en läkare om ett hudutslag, ledvärk, en svullen hals eller influensaliknande symtom som feber eller frossa, utvecklar. Akuten behandling för fästingbett är nödvändigt om problem med andning, svår huvudvärk, hjärtklappning, bröstsmärta eller förlamning är närvarande. Förlamning är i synnerhet undertecknandet av förlamning fästingen. Symptomen av förlamning är svaghet, incoordinationen, stickningar och domningar. Gräset tick förlamning är vanligast hos barn och husdjur.

Behandling

Behandling för fästingbett är bara nödvändigt om ovan nämnda symptom är närvarande. Gräs tick förlamning är behandlad med ett antitoxin, och är nästan aldrig dödliga människor. Lyme sjukdom är inte ett problem i Australien, men tick typhus är en liknande sjukdom ofta sprids av förlamning fästingar. Sjukdomen behandlas med antibiotika. Allergiska reaktioner, som ibland livshotande, är den farligaste potentiella biverkningen av fästingbett. Allvarliga allergiska reaktioner behandlas med adrenalin injektioner och ibland kräva CPR. Någon allergisk mot fästingbett måste alltid undvika fästingar och tick-benägen områden.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com