Svin influensasymtom

December 9

H1N1-viruset (svin influensa) upptäcktes hos människor i USA i April 2009. Denna nya influensavirus som också orsakar sjukdom hos personer i Kanada och Mexiko. Även om symptomen är liknande till de av vanlig mänsklig influensa, och med 3 september 2009, med 53 stater och territorier rapportering, fanns det 9,079 på sjukhus fall och 593 dödsfall orsakade av svin influensa-virus, enligt Center for Disease Control and Prevention.

Symtom

Svin influensasymtom kan bestå av trötthet, frossa, ont i kroppen, ont i halsen, hosta, huvudvärk och feber. Det finns också några rapporterade fall av kräkningar, brist på aptit, letargi och diarré, som också är vanligt i vanlig mänsklig influensa. Enligt den amerikanska Department of Health och Human Services, finns det mer allvarliga sjukdomar, som andningssvikt och lunginflammation, samband med infektion av viruset H1N1 (svininfluensa).

Diagnosen

H1N1 (svininfluensa) virus kan diagnostiseras på insamling av en respiratorisk preparatet inom fyra till fem dagar av inledande sjukdom. Barn kan dock infektiösa för 10 dagar eller längre. Diagnosen bekräftas genom att skicka exemplaret till CDC laboratorium för att testa.

Vaccin/behandling

Det mest effektiva sättet att minimera sjukdom eller dödsfall från influensavirus är vaccination. Insatser för forskning har lett till den utveckling och progression av utsäde vaccin mot H1N1(swine flu) viruset. Men om det finns en världsomspännande spridning av viruset H1N1 (svininfluensa), kunde det ta flera månader att utveckla ett effektivt vaccin. Antivirala läkemedel oseltamivir och zanamivir kan användas för att behandla svåra fall av influensa samt den nya H1N1virus.

Förebyggande

Det finns vissa försiktighetsåtgärder du kan vidta för att undvika avtalsslutande och sprida H1N1-viruset, eftersom viruset kan spridas genom hostar eller nyser från person till person. Rengöring av händerna ofta med tvål och vatten eller hand sanitizer kan hjälpa dig att undvika avtalsslutande och sprida bakterier.

För att undvika smittas av viruset, bör du inte röra din ögon, näsa eller mun med orena händer. Du bör också försöka undvika nära kontakt med människor som är sjuka.

För att förhindra spridning av H1N1-viruset, förvaras åtskilt från andra så mycket som möjligt om du är sjuk. Personer med säsongsbunden influensa kan vara smittsamt från en dag före utveckla symtom och upp till sju dagar efter. Du bör också bära en ansiktsmask för att undvika spridning av din sjukdom.

Varningsskyltar

Även om inledande tecken och symtom kan vara nära besläktade vanlig mänsklig influensa, finns det några akuta varningstecken som inte bör ignoreras och som kräver akut läkarhjälp hos barn och vuxna. Dessa tecken inkluderar hos barn inte vakna upp eller interagera, svår eller ihållande kräkningar, influensaliknande symtom som förbättra men sedan återvända med feber och en värre hosta. Också se för ett barn inte vill hållas på grund av irritation, inte dricka tillräckligt vätskor, grå eller blåaktiga huden, snabb andning eller problem med andningen.

Hos vuxna, bör du söka akut läkarhjälp om de upplever plötslig yrsel, förvirring, svår eller ständiga kräkningar, tryck eller smärta i bröstet eller buken, influensaliknande symtom som förbättra men sedan återvända med en värre hosta och feber, och andnöd och problem andas också.

På grund av risken för Reyes syndrom, ska acetylsalicylsyra eller produkter som innehåller acetylsalicylsyra inte ges till några misstänkta eller bekräftade fall av nya H1N1 virusinfektion i någon 18 år eller yngre.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com