Hur man botar rädslan för att tala

12/02/2010 by admin

Hur man botar rädslan för att tala

Chanserna är att om du har examen high school eller in i arbetskraften, du har antingen deltog i, eller lyssnat på, ett offentligt anförande. Rädsla för att tala offentligt är vanligt. Men verkar offentliga tal vara en oundviklig rättighet för passage på jobbet, i skolan eller bland jämnåriga. Erövra din rädsla för att ge tal offentligt är en pågående process. Förberedelse och förtroende går en lång väg mot erövra din rädsla för att tala inför publik.

Instruktioner

• Förbered dig väl innan din engelsktalande engagemang. Skapa en disposition som specifikt Detaljer all information som du ska presentera för publiken. Använda cue kort som anger viktig information som du kan hänvisa till under tal, om du behöver en uppmaning att fortsätta.

Forskning också din publik och händelsen grundligt innan de talar. Händelsen kan vara en formell engagemang som kräver extra uppmärksamhet på Detaljer beroende på omständigheterna, eller det kan vara en avslappnad affär med individer inte som sysslar med statistik och analysdata. Förstå publiken förväg gör att du kan förbereda effektivt innan du talar.

Besök platsen för ert tal några dagar före det att tala. Så kan du få acklimatiserad i hur nära du är att publiken, var att ställa in utrustning som mikrofoner och bärbara datorer för presentationer och hur mycket utrymme du har att fritt röra.

• Öva ordentligt före ert tal. Repetera det faktiska tal flera gånger själv. Så bygger förtroende för att känna materialet, och detta lindrar stress. Repetera i spegeln med notecards förtroendeskapande talar, och imitera ögonkontakt ska du göra med publiken. När du blivit mer bekväm, betrodda praktiken framme av nära, vänner. De kommer ge dig ovärderliga råd och insikt att använda för din faktiska tal. Hänvisa till någon presentationsverktyg du kan använda under anförandet och acklimatiserar sig själv till att använda dem när du tränar.

• Utveckla en backup plan om uppstår några problem under anförandet. Oavsett hur förberedd du kanske, är misstag bundna att hända. Snubbla över ord, speciellt när jag är nervös, är skyldig att hända, som är tillfällig sinnet "tomt", när det blir omöjligt att komma ihåg något. Vid en liknande situation händer dig, se dina Anteckningskort att komma tillbaka på rätt spår under ert inlägg. Ta några sekunder att släppa ett djupt andetag och lugna ner innan du börjar tala igen.

• Minska rädslan för din publik före tal. Innan du talar, visualisera din publik för att vara så omtänksam och berörda som vänner som hört du samtidigt öva. Välj ut ett vänligt ansikte förväg och ibland titta på henne när du gör ögonkontakt. Om möjligheten att titta på din publik under ett tal är alltför skrämmande, titta på ett område bakom lyssnarna som ett medel för att göra ögonkontakt. Om du har att besvara frågor efteråt, bara svara på frågor som du tryggt kan svara på. Fråga personer med svåra frågor att träffas efter presentationen att diskutera det vidare.

• Koppla av. Lämna några minuter innan de talar för att ta djupa andetag och lugna dig själv att du är helt förberedd. När kallade upp för att tala, tar några sekunder att samla dig själv. När mentalt redo, börja ditt tal.

Articles Liés