Blåskontroll problem

March 16

Blåskontroll problem, även känd som inkontinens, innebär oförmåga att fullt ut kontrollera flödet av urin från blåsan. Detta kan leda till pinsamt olyckor eller att behöva vidta försiktighetsåtgärder för konstant att förebygga olyckor. Tyvärr leder detta urinblåsa problem till att bli ett medicinskt problem såväl som en social en. Enligt Mayo Clinic lider så många som 13 miljoner amerikaner av blåskontroll problem.

Anatomi

Funktionen av en normal blåsa är att lagra urin som har filtrerats genom njurarna. När blåsan har fått större än 300 mL urin och börjar sträcka, nerv sensorer aktiveras och berätta hjärnan att det är dags att tömma blåsan. Detta orsakar en lust för dig att använda badrummet. Ju längre är blåsan full, ju mer den sträcker sig, orsakar en mer intensiv signal från nerver som blåsan måste tas om hand.

Orsakar

Blåskontroll problem kan komma från en mängd olika orsaker. Många blåskontroll problem härrör från en urinvägsinfektion. Andra kan komma från en överaktiv blåsa, recept biverkningar eller försvagade muskler runt urinblåsan. Blåskontroll problem kan också uppstå när blockeringar uppstår i kroppen. Detta är särskilt vanligt med impaktion av avföring i tarmarna eller en förstorad prostata blockera urinröret.

Typer

Blåskontroll problem varierar i svårighetsgrad av typen. Det finns fem huvudtyper av blåskontroll problem. Först är stressrelaterade. Detta innebär att du förlorar kontrollen över blåsan när du placerar stress på kroppen, såsom när nysa eller hosta. Nästa är lust med. Detta innebär att när din kropp signalerar hjärnan som blåsan måste vara lättad, det är redan för sent och blåsan har släppt urinen innan du är redo. Nästa är funktionella med. Detta innebär att det finns en mental eller fysisk brist inblandade som hindrar dig från att göra det på toaletten i tid. Detta är vanliga i sjukhus och vårdhem. Är det spill med. Detta inträffar när kroppen inte kan lindra blåsan, och så kroppen ständigt läcker urin. Slutligen finns det total förlust av urinblåsa funktion, vilket innebär konstant utsättning av urin med ingen möjlighet att styra var eller när den inträffar.

Riskfaktorer

Det finns vissa faktorer som kan placera dig på en större risk för blåskontroll problem än andra. Kvinnor kan löpa större risk för graviditet och förlossning. De som är överviktiga kan också vara i riskzonen som mer tryck placeras på blåsan. Sjukdomar som vaskulär sjukdom, diabetes och njur sjukdom kan också sätta dig på en högre risk för blåskontroll problem.

Behandling

Behandling för blåskontroll problem beror på orsaken till problemet. Men inkluderar gemensamma behandlingsmetoder för urinblåsa problem muskel övningar såsom Kegels, urinblåsan omskolning, mediciner och fluid management. Speciella anordningar kan också planteras som urinrörets skär eller ett VAGITORIUM. Båda dessa enheter hjälper kontrollera flödet av urinen ut ur kroppen, vilket resulterar i mindre pinsamt olyckor.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com