Hur vet jag om du har ben sporrar i halsen

07/02/2012 by admin

Ben sporrar är små formationer som utvecklas på ytan av benet. Vissa ben sporrar orsakar inte obehag, medan andra kan leda till smärta och domningar i det drabbade området. Ben sporrar i halsen kallas cervikal ben sporrar, och kan uppstå efter en skada, eller som en del av en degenerativ spinal sjukdom som spondylos eller stenos. Att veta om symtom på ett ben sporre kan hjälpa dig att berätta om du har ett på halsen.

Instruktioner

• Schemalägg rutinmässiga fysiska undersökningar så att du och din läkare har en bra bild av din hälsa. Ben sporrar i nacken är vanligare hos personer som har artros, spinal stenos och även näringsbrist, enligt The ryggraden nätverket. Förebyggande medicin kanske för att förhindra livmoderhalscancer ben sporrar, eller åtminstone varna dig för att du är mer benägna att de beniga knölar.

• Utvärdera dina nacksmärta för att avgöra om du har ben sporrar i halsen. Spurs kan trycka ner på nerverna i nacken, kan orsaka symtom som stickningar och domningar i din skuldra, arm och hals, förutom smärta. Om du har huvudvärk som åtföljer förändrad känsla i din hals och arm, kunde du ha ett ben sporre i halsen.

• Lär dig om de mindre vanliga tecken på livmoderhalscancer ben sporrar som kan påverka din hälsa, och rapportera dem till din läkare för vidare undersökning och diagnostiska tester. Mayo Clinic förklarar att vissa människor kan uppleva svårigheter vid sväljning när ben sporrar form inåt, mot matstrupen. Du kan också känna smärta när du andas om du har denna form av ben sporre på halsen.

• Genomgår röntgenundersökningar som kommer att bekräfta en diagnos av ett ben sporre på halsen. Din läkare kan beställa magnetisk resonanstomografi (MRT) eller röntgen som tillåter honom att se utväxter på din hals ben.

Articles Liés