Dubbel Ear & sinusinfektioner

August 24

Näsa, öron och hals är alla anslutna och kan ofta påverka varandra. Att ha en sinus och öra infektion samtidigt är mycket typisk om en lämnas obehandlade.

Fakta

På grund av att sinus cavity ligger så nära innerörat, kan alla påtryckningar, trängsel och infektion lätt spridas över hela regionen i huvudet.

Orsakar

Om en individ utvecklar en sinus-infektion och lämnar det obehandlade, sprids infektionen långsamt i hela huvudet till andra områden som öronen, halsen och även hjärnan. De vanligaste orsakerna till infektion är allergier, förkylning och miljöfrågor.

Behandling

En dubbel öra och sinus infektion behandlas med ordinerats antibiotika att effektivt döda mot infektionen. Ta en over-the-counter avsvällande blir också hjälp för att minska någon svullnad samband med infektion.

Förebyggande

Behandla sinus eller örat överbelastning med en avsvällande vid första tecken. Bygga upp immunförsvaret genom att sova minst 8 timmar en natt, dricka sex 8-oz. glas vatten per dag och äta en hälsosam kost rik på fullkorn, frukt och grönsaker.

Komplikationer

Om en dubbel öra och sinus infektion går obehandlade kan det leda till livshotande frågor eftersom det kan sprida sig till bröstet eller hjärnan. I denna sällsynta fall måste en person vara på sjukhus och behandlas.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com