Hur fungerar HMOs?

May 16

Vad HMO står för

HMO står för vård-organisation för underhåll. Många olika HMOs finns, men de har alla några allmänna saker gemensamt med varandra. Enligt CBS News är en av sakerna HMOs alla har gemensamt att de har en förinställd lista av läkare och hälso-och sjukvårdspersonal som du kan se. Detta kallas den "network", och din HMO ger dig en lista över dessa providers när du registrerar dig. Det andra HMOs alla har gemensamt är att de kräver att du har en primärvårdsläkare. Detta innebär att du väljer en läkare som har ansvaret för din vård--om du vill se en specialist för något, din primärvårdsläkare kommer att behöva ge dig en remiss. Med andra ord, inte kan du se andra läkare utan din primära läkares medgivande.

Hälso-och sjukvårdskostnader

HMOs avtal med läkare, sjukhus och specialister att betala platt avgifter för varje patients fall. När du prenumererar på en HMO program, är din vårdkostnaderna ofta lägre än de skulle vara med andra hälso-och försäkringsprogram. HMOs be inte dig att betala för din vård vid tiden för vistelsen i hälso-och sjukvård, vilket innebär att du slipper fylla i blanketter för ansökan eller fram pengar för tjänster att du ska få ersättning för senare. För läkarbesök, recept och sjukhusvistelser du bara ska behöva betala en liten co betalning att täcka vad din HMO inte. HMOs också har inte eventuella självrisker, så du behöver inte betala en viss summa pengar, säger $500, innan nytta av co betald hälso-och sjukvård.

Platt avgifter

För att bli en del av en HMO, betalar du en månatlig avgift, oavsett de medicinska tjänster som du får i månaden. HMOs har vanligtvis inte en maximal mängd vård eller utbetalning som du kan få i din livstid. Med HMOs är det dock viktigt att komma ihåg att HMO: s kommer inte att täcka vård utanför den "network" och att du behöver få läkarbesök lånelöfte. Detta gälla brukar inte för akuta besök, emellertid.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com