Handled svaghet & smärta

08/31/2016 by admin

Smärta i handleden är ett mycket vanligt klagomål som kan vara resultatet av en skada eller ett långsiktigt problem. Svaghet i handleden medföljer ofta smärtan. Behandling, behandling och prevention kan hjälpa minska smärta och också hjälpa till att återuppbygga styrka.

Skador

Stammar, stukningar, raster och frakturer kan alla orsaka plötslig handleden smärta. Dessa skador medför också orörlighet, svaghet och nedsatt rörelseomfång.

Orsakar

Repetitiv stress, artrit och karpaltunneln kan alla orsaka smärta i handleden och svaghet. Detta är långsiktiga problem som måste tas upp och behandlas. Antiinflammatoriska läkemedel hjälp och ibland operation krävs.

Överväganden

Många olika faktorer kan vara orsaken till smärta i handleden och svaghet. Att få en korrekt diagnos är viktigt i behandlingen och att förhindra ytterligare skador.

Kienbocks sjukdom

Unga vuxna lider ibland Kienbocks sjukdom. Denna sjukdom orsakar en progressiv kollaps av ett litet ben i handleden. Det uppstår ofta när blodtillförseln till detta handleden ben hindras. Smärta och svaghet är vanliga.

Ganglion cystor

Mjukvävnad cystor som uppstår på ovansidan av handleden på motsatt sida av handflatan kallas ganglion cystor. De kan vara stora eller små, men låt inte storleken lura dig. Mindre cystor orsakar ofta mer smärta och svaghet än de större.

Gikt

Gikt orsakar kristaller för att bilda i lederna och kan vara smärtsamt och begränsar rörelsen i många områden, inklusive handleden. Pseudogikt är resultatet av kalkavlagringar i lederna, ofta i handleden, vilket resulterar i smärta, svullnad och svaghet.

Articles Liés