Hur man kan minska östrogen hormoner hos kvinnor naturligt

08/24/2010 by admin

Hur man kan minska östrogen hormoner hos kvinnor naturligt

Östrogen är viktigt för den kvinnliga kroppen att mogna och förbereda för reproduktion. Östrogen hormoner reglerar bröstutveckling samt menstruationscykeln. Kvinnor måste också östrogen för att stärka deras hjärta och ben.

Även om östrogen spelar en viktig roll för kvinnor under deras fertil år, har livstidsexponering hormonet kopplats till en ökad risk för bröstcancer. Östrogennivåer kan minskas om kvinnor göra vissa livsstilsförändringar, enligt Cornell University. För att producera mindre östrogen, kvinnor bör titta på vad de äter och dricker, undvika vissa metoder för födelsekontroll och vara aktiv.

Instruktioner

• Ät låg fett mat. Enligt Cornell University, kan livsmedel som är rika på fiber och låg fetthalt hjälpa minska östrogennivåerna. Fytoöstrogener, som östrogener som kommer från växter, kan också hjälpa kontroll östrogen hormoner. Cornell University anteckningar forskning som tyder på att kvinnor som äter mycket av livsmedel som innehåller fytoöstrogener på en minskad risk för bröstcancer. Östrogen är uppdelade och utsöndras i större mängder i kvinnor som regelbundet konsumerar fytoöstrogener, enligt forskning. Bra källor av fytoöstrogener inkluderar frukt och grönsaker, hela korn, tofu och sojabönor.

• Bibehålla en hälsosam vikt. Överviktig ökar kvinnans östrogennivåer, särskilt under år rätt före och efter hon når klimakteriet. Äggstockarna producerar inte längre östrogen efter klimakteriet. På den punkten, är en kropp tjock en kvinnas främsta källa till östrogen. Kvinnor bör rådgöra med en läkare för att diskutera sin idealvikt.

• Håll fysiskt aktiv. Regelbunden motion kan hjälpa till att minska östrogennivåer eftersom det bidrar till att minska kroppsfett. Regelbunden fysisk aktivitet kan också orsaka kvinnor och unga flickor att ha längre menstruationer. Kvinnor som har längre menstruationscykel kommer att ha färre perioder under hela deras liv. Detta minskar deras livstid produktion av hormoner, östrogen.

• Sluta ta p-piller. Denna form av preventivmedel är associerat med en ökad risk för bröstcancer. Östrogen i piller kan bestå av en dos som är tillräckligt hög för att höja kvinnans hormonnivåer.

Tips & varningar

  • Graviditet och amning sänker kvinnans östrogennivåer.
  • Alkoholkonsumtion kan öka en kvinnas cirkulerande östrogennivåer.

Articles Liés