Problem i Hand senor

October 17

Senor i händerna aktiverar hand och finger rörelse och är direkt anslutna till muskler i armarna. Fingrarna inte har några muskler och kräver friska flexibla senor för rörelse. Det finns två olika grupper av hand senor: extensorer och flexors. Extensor senor ansvarar för uträtning av fingrarna och handleden. Flexor senor ansvarar för bockning och svängda rörelser av händer och fingrar. Problem i hand senor uppstår när det finns inflammation eller infektion i en eller flera senor. Dessa problem kan orsaka smärta och minskad funktion och rörelse.

Avtryckarfingret

Avtryckarfingret är också känd som flexor tendinit. Flexor tendinit är en form av tendinit som uppstår när senor som aktiverar fingrarna att böja till en "trigger-pulling" position blir svullna och irriterad. Detta orsakar flexibiliteten i senor i finger eller fingrar att bli fast i vissa platser i handen, orsakar en minskning finger rörelse. Avtryckarfingret kan orsaka obehag som symtomen är smärta, stelhet och svullnad.

Hand tendinit

Hand tendinit inträffar när händerna är overused. Hand tendinit kan orsaka svullnad och smärta i olika senor i händerna. Hand rörelsen blir svår och smärtsam. Symtom av hand tendinit är värkande, brännande och en känsla av trånghet. Detta villkor är inte enkelt diagnostiseras och kan ibland misstas för enkel hand smärta. Hand tendinit behandlas genom att placera handen och med ett hand stöd eller stag för extra stöd till senor medan de läker.

Artros Inflammation i senor Hand

Ett vanligt hand senan problem är artrit i händerna. Inte bara är artrit en degenerativ bensjukdom men också påverkar omgivande muskler och andra vävnader, inklusive senor. Senor kan bli svullna och inflammerade i handen om artrit påverkar närliggande lederna.

Infektiös tenosynovit

Infektiös tenosynovit inträffar i handen när skidan av en sena eller senor blir inflammerade och infekterade. Den infektion som orsakar infektiös tenosynovit är oftast kontrakterade från ett sår på huden och/eller en infektion i blodet. Detta tillstånd kan orsaka smärta och en tillfällig eller permanent minskning i hand eller finger rörlighet.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com