Hur man tar hand om en Lisp när man talar

August 11

Hur man tar hand om en Lisp när man talar

Lisping är en talsvårigheter med okända orsaker. Människor som lisp när de talar sticka ut modersmålet från mellan tänderna när uttala s och z ljud, gör ljud ofokuserad och oklart. Många små barn har problem med lisping, men det korrigerar brukar sig under tonåren. Äldre personer som lisp kan återföra sjukdomen med repetition, studie och praxis. Logopeder, utbildad personal specialiserar sig på tal problem, kan också vara mycket användbar när eliminera en lisp.

Instruktioner

• Stå framme av en spegel. Börja tala om något ämne utan att försöka stoppa eller sublimera din lisp. Meddelande som ljud ger dig mest problem; s och z ljuden är vanliga problemområden för lispers, tillsammans med l och r ljud. Upprepa experimentet framför en vän eller släkting och se om deras slutsatser matcha din. Skriv ner vilka bokstäver du lisp och rangordna dem i prioritetsordning.

• Skriv ut ett skript som kan passa på ett enda pappersark. Kontrollera att skriptet innehåller många exempel på problem ljud eller ljud. Innehålla ord som ger dig särskilda problem och strö dem i hela skriptet. Oroa dig inte om att göra skriptet sammanhängande. Tricket är att inkludera så många problem bokstäver som möjligt, inte att skriva något som är meningsfullt.

• Stå framför en spegel och värma upp genom att öppna och stänga munnen och flytta tungan runt; du din mun att vara så flexibla som möjligt innan du arbetar på att eliminera din lisp. Börja uttala orden i skriptet en efter en och som långsamt när du behöver. Se till att tungan är placerad något innan tänderna när uttala s, z, och l ljud, och vidrör taket eller munnen med r ljud. Läs hela skriptet en gång ut högt. Rätta till misstag som du gör dem. öva misstag att bara förstärka den lisping. Cirkla ord i skriptet som är svårast att uttala.

• Läs skriptet flera gånger om dagen framför en spegel; konsekvent ansträngning är avgörande när ta hand om en lisp med hem studie. Läsa en sida ur en bok när du kan uttala alla ord i skriptet korrekt. Läs en passage långsamt framför en vän eller släkting och be dem att kritisera ditt uttal. Tala långsamt när deltar i en konversation och vara uppmärksam på din läspande tendenser; ouppmärksamhet när man talar kan snabbt vända utvecklingen. Träna tills du kan uttala problemet ljud utan en lisp.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com