Vad är orsakerna till skaldjursallergi?

January 2

Vad är orsakerna till skaldjursallergi?

En skaldjursallergi kan göra dig mycket sjuk eller kan även vara livshotande. Varför är vissa människor så allergisk mot skaldjur och vad exakt är orsakerna till deras reaktioner?

Orsakar

Varje typ av skaldjur innehåller en annan typ av protein. proteiner i skaldjur orsaka vissa människors immunsystem att släppa mer histamin svar på sin kropp ser en vissa skaldjur som gift.

Symtom

Symtom på skaldjur allergi varierar från nässelutslag, eksem och gastrointestinala problem till hjärtklappning, rodnad i ansiktet och hals, problem med att andas, pipande andning, en sänkning av blodtryck eller svår yrsel och klåda, som kan betyda anafylaktisk chock och kan leda till döden.

Att undvika skaldjur

Läsa etiketter och forska skaldjur derivat är nyckeln till att undvika ingredienser som kan vara dolda i livsmedel. Exempel på skaldjur derivat omfattar abalone, hjärtmussla, räkor, pilgrimsmusslor, surimi, hummer, snäcka och Hjälmsnäckor.

Äta på restauranger

Korskontaminering, som i det samma köksredskap eller kokkärl används efter som används för matlagning skaldjur, medför en risk för en liten bit av skaldjur protein får in maten; risken att detta händer i en restaurang är hög. Restauranger kan också återanvända olja som har använts för att koka skaldjur, som kan vara farliga om de flesta menyalternativ är stekt.

Att undvika skaldjur i kosttillskott

Glukosamin och kondroitin kosttillskott, främst används för artrit smärta, innehåller vanligtvis skaldjur, som anges på en varning på etiketten. Läs etiketterna noggrant och leta efter icke-skaldjur glukosamin. Om det finns inga skaldjur varning, tar inte det är säkra. ringa företaget och ta reda säkert innan du tar.

Läsa etiketter

Läsa alla märkning för fraser som "kan innehålla skaldjur" eller "tillverkas på utrustning med skaldjur" är nyckeln till att undvika skaldjur i den osannolika ställen.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com