Giftfria löss behandling

April 20

Giftfria löss behandling

Huvudlöss (Pediculus humanus capitis) är inte farligt ur hälso synpunkt. Det är dock ett problem som kan vara pinsamt, irriterande och obehagligt för den som lider av angrepp. Huvudlöss är buggar som lever på människors hårstrån och regelbundet flytta till hårbotten vid inmatningen på deras värdens blod. Det finns olika produkter som innehåller insekticider som kan behandla detta problem genom att förstöra buggar och deras ägg. dessa kan dock vara ineffektiva om du arbetar med behandling-resistenta löss. De är också kemikalier och som sådan kan vara giftigt för vissa individer, särskilt barn, spädbarn och gravida kvinnor.

Varför inte kemiska bekämpningsmedel?

En studie rapporterade på HeadLiceNits hemsida står att medan prevalensen av fall av löss har ökat, andelen effektivitet permetrin sjunkit från 95 procent till 60 procent. Permetrin är den vanligaste insekticid används i löss behandling produkter. Andra exempel piperonyl butoxide och bensyl bensoat. Dessa kemikalier och som sådan kan vara giftiga för vissa människor.

Vegetabiliska oljor

Många giftfritt alternativa behandlingar för löss innebära växtoljor. Några av de växter som du kan använda är olivolja, eucalyptus, tea tree, geranium och lavendel. Dessa oljor göra håret hala och en utmaning för Lössen att hålla fast vid hårstrået. Doften av oljor är också obehagligt att dem och hjälper köra buggar ur håret.

Hur du använder vegetabiliska oljor

Vegetabilisk olja du använder är upp till dig, men en sak måste du ha när du använder någon av giftfritt oljor är en löss kam. Mätta håret fulla längd med olja och lämna den i 20 minuter. Sedan kamma igenom håret med löss kammen. Torka alla combings på en vävnad, eftersom du kommer att vilja kontrollera löss och att du inte kamma ut löss bara att återigen det någon annanstans. Det är viktigt att utföra detta inlägg två gånger sju dagars mellanrum för att säkerställa det är effektivt.

Andra alternativ för borttagning av löss

Det finns andra giftfritt alternativ. En är en produkt som kallas annat chips, som är flis kan du hitta i hälsokostbutiker. Koka 2 msk av dessa marker i 1 kopp vatten. När det är tillräckligt svalt, tvätta håret med det, men inte skölja. Låt det sitta i håret i ca 30 minuter innan sköljning och schamponering som vanligt. Ricinolja är en annan effektiv behandling. Använda det som du skulle någon vegetabilisk olja, men lämna den över natten före sköljning. Vaselin och majonnäs används ibland på ett liknande sätt. Ricinolja, växtoljor, vaselin och majonnäs är alla kända som suffocants eftersom förutom hala, fientliga miljö de skapar för Lössen, de också kan kväva buggar.

Varning

Löss behandlingar är oftast inte helt effektivt med den första behandlingen. Kom ihåg att följa upp med ingripande efter sju dagar. Under samma vecka, Använd en kam löss varje dag att ta bort några gnetter som kan ha kläckts efter första behandlingen. Professor Rick Speare av James Cook University i Australien säger att ägg inte dödas av den första behandlingen kommer att kläckas. Men de kommer förmodligen att dödas av noider, under veckan kommer de foder och fortsätta att växa. Om du använder kammen med balsam dagligen, tas skrafferade buggar bort snabbt.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com