Tecken på läkemedelsanvändningen

March 29

Påtagliga symptom i samband med narkotikamissbruk är varierande beroende på det intagna läkemedlet, men det finns surefire kontrollampa tecken som fungerar som indikatorer för användning av olagliga substanser. I artikeln beskrivs dessa indikatorer.

Missuppfattningar

Inte alla fungerar på samma sätt när de är "hög." Personer som är berusade, till exempel agera annorlunda beroende på miljö och deras "nykter personlighet".

Allmänna symtom

Enligt den amerikanska rådet för droginformation, allmänna symtom av narkotikamissbruk är en förändring i aptit, minskad fysisk samordning, ändras sovmönster, förändringar i ögonen (rodnad eller elev ändringar), clammy händer, ovanliga svettning, darrningar, ovanliga "rodnade" eller blekhet utseende, den uppenbara lukten av ämnen på kläderna eller andetag, hyperaktivitet, en rinnande näsa eller hacking hosta, injektion markerar på huden , ovanligt illamående eller därav följande kräkningar och oregelbunden hjärtverksamhet.

Beteendemässiga symtom

ACDE fortsätter med för att säga att andra symtom kan åtfölja narkotikamissbruk, inklusive beteendeförändringar där ingen annan rimlig orsak för sådana förändringar är närvarande. Allmänt, humörsvängningar (från yrsel till paranoia) kan vara en indikator, tillsammans med ökade stadigvarande oärligt och stöld. En tvångsmässig karaktär om privatliv och personliga utrymme kanske särskilt en fråga kring familj och gamla vänner, medan nya vänner kommer sällan diskuteras. Apati, dåliga resultat i arbetet eller skolan och en förändring i intressen kan också tjäna som en indikator som en förändring av mode eller grooming vanor. Det mest uppenbara tecknet på potentiella narkotikamissbruk är förekomsten av droger eller apparater för att använda drogen (som en nål eller pipe).

Överväganden

Förekomsten av sådana symtom, enligt ACDE, är inte nödvändigtvis en automatisk indikator av läkemedelsanvändningen. Sjukdomar eller andra sjukdomar kan påverka beteende eller orsaka fysiska symptom. Depression är allmänt känt att apati eller förändringar i aptit och sömn. Affiliates misstänkta narkotikamissbrukare bör ta dessa hänsyn.

Kontroll

En någorlunda konkret metod för att fastställa faktiska narkotikamissbruk är ett drogtest, som tar prover på materialet (som hår eller saliv) och tester för förekomst av droger. Inget test är helt idiotsäkert och det finns otaliga sätt en användare kan manipulera eller förorena testerna, anses drogtester av företag och brottsbekämpning i allmänhet tillräckligt bevis för narkotikamissbruk.

Varning

Denna artikel är inte skriven med avsikt att diagnostisera eller behandla alla tillstånd. Narkotikamissbrukare kan bli våldsamma eller vanföreställningar, vilket kommer att öka risken för sig själva och deras omgivning. Konfrontera inte en potentiell droganvändare ensam.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com