Hur är en protes fodra gjort?

November 20

Att få proteser rebaseras

När en person har nya proteser, är de skräddarsydda, enligt formen på munnen, säkerställa lämplig passform och lagring. Vanligtvis, kommer att en uppsättning proteser pågå upp till sju år. Men på grund av förändringar i form av munnen och normalt slitage av protes är en relining oftast nödvändigt.

Vad Relining är

Protes relining är ett förfarande som innebär att raka bort undersidan av proteser och ersätta med plast, för att garantera riktig montering på tandköttet. Benförlust i munnen området är ofta orsaka för behovet av detta förfarande, som långvarig användning av proteser. Relining förfaranden kan göras antingen i en tandläkarens eller i ett laboratorium som fanér.

Relining förfaranden

Det finns tre typer av protes relining förfaranden, var och en för specifika behov. En hård reline rekommenderas av tandvården som en procedur som behöver göras så ofta som varje två eller tre år. En hård reline kan inte göras under en dental besök och skickas till ett laboratorium för noggrannhet. En mjuk reline är för patienter med känsligt tandkött som utvecklar smärtsamma fläckar från undersidan av sina proteser. För att råda bot på detta linje tandvården protesen med mjukt material som kräver frekventa relining. Tillfälliga relines är också tillgänglig för personer som har haft sina proteser så länge, att deras tandkött blir svullna, och även deformerade. Tillfälliga relines innehåller vanligen bedövningsmedel för att avta svullnad, innan korrekt proteser kan monteras.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com