Vilka är de positiva och negativa Winnie den Puh från en utvecklande aspekt?

December 7

Vilka är de positiva och negativa Winnie den Puh från en utvecklande aspekt?

A.A. Milnes "Nalle Puh" böcker har en mängd djur tecken som skildrar olika människors personligheter och temperament. Nalle Puh är lättsam, medan kanin är diktatorisk. Ior är alltid deprimerad, och Tiger är hyperaktiva. Böckerna skildrar en värld där alla är olika och de har möjlighet att leva lyckliga tillsammans. Om du läser böckerna till ditt barn, finns det många positiva och några negativa om "Nalle Puh" från en barn utvecklingsmässiga aspekt.

Samarbete

En av de mest positiva lärdomarna om "Nalle Puh" är hur de olika karaktärerna, med deras olika personligheter, komma överens så bra. Barn kan identifiera sig med de olika tecken och se hur de lever lyckligt. Berättelserna lär också samarbete och vikten av vänskap och delning. När Puh fastnar i kaninens hål efter att ha ätit för mycket, gruppen tålmodigt väntar på honom att bli tunnare. Då arbetar de tillsammans för att dra honom ut. En annan positiv är när Kanga och Roo anländer i 100 hektar skogen. Vid första djuren är osäker på om nykomlingarna, men i slutet Kanga och Roo och välkomnade och älskade.

Spela

"Nalle Puh" ligger i en idyllisk värld av 100 tunnland skog. Christopher Robin fantasi går vilda eftersom han har äventyr med sin fyllda leksaker och djuren i skogen. American Association of Pediatrics' 2007 rapporten "The betydelse av spela i att främja friska barn utveckling och upprätthålla starka överordnade-underordnade obligationer," hittade att fri lek är viktigt att ett barns kognitiva och emotionella utveckling. Läst "Nalle Puh", bygger band mellan barn och deras föräldrar samtidigt främja fantasifulla spel.

ADHD

De olika personligheterna i detta klassiska barnbok kan sägas att ställa ut olika typer av uppmärksamhet underskott hyperactivity disorder (ADHD). Enligt The ADHD Information Library, Puh är oorganiserad och bor i molnen. Han har inte en lång uppmärksam. Tigger är hyperaktiva och alltför impulsiva, medan Nasse är också oroande. Kanin argumenterar för mycket och är alltför envis. Dessa sidor av karaktärernas personligheter kan vara negativ i ett utvecklande aspekt eftersom barn kan tro att dessa beteenden är normala och acceptabelt. Barnen kan härma dessa oönskade egenskaper själva, snarare än att fokusera på figurernas bättre egenskaper.

Matmissbruk

En annan negativ med "Nalle Puh" är den Puhs besatthet av mat. Han är alltid på jakt efter honung och tenderar att äta för mycket. Nutrition är en viktig fråga för föräldrar, med barnfetma ökar. Denna aspekt av poohs karaktär är till skada för en sund utveckling av ett barns goda matvanor, vilket kan påverka deras fysiska utveckling. I en berättelse äter Puh så mycket att han fastnat i kaninhålet, efter att ha ätit allt kanin har att erbjuda. I slutändan, måste Puh svälta sig själv att få tunnare, så alla kan dra honom ut. Dåliga matvanor som överätande och svält är inte vanor barn borde ta upp. Enligt Centers for Disease Control är barndom fetma utvecklingen alarmerande. Puh ätbeteende vanor är inte inline med bra kost och ett barns fysiska utveckling.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com