Hur har Diabetes leda till blindhet?

August 2

Hur har Diabetes leda till blindhet?

Hur Diabetes skadar ögon

Personer med diabetes är inte effektivt använda insulin, eller de producerar otillräckliga mängder av insulin, enligt American Diabetes Association (ADA). Resultatet är en förhöjd nivå av glukos eller socker i blodet. Diabetes är en kronisk sjukdom och måste hanteras med kost och, om nödvändigt, medicinering. Dåligt kontrollerad diabetes resulterar i kontinuerligt högt blodsocker som så småningom skada blodkärl och vissa organ, till exempel njurar och ögon. Dessutom är den nationella institutet för Diabetes och mag- och njur sjukdomar (NIDDK) rapporter att högt blodsocker skadar fyra strukturer i ögat, vilket leder till synförlust eller, i vissa fall blindhet. Diabetes skadar näthinnan, tunn ljuskänsliga vävnaden beklädnaden på baksidan av ögat; glaskroppen, geléliknande vätska som fyller den bakre delen av ögongloben; objektivet, som fokuserar ljusstrålar på näthinnan; och synnerven, den primära nerv skicka signaler från ögat till hjärnan.

Diabetesretinopati

Diabetesretinopati är den vanligaste diabetes-associerad ögonsjukdom. Som små blodkärlen i näthinnan svälla och försvaga, läcka de blod in i glaskroppen vätskan, enligt National Eye Institute (NEI). Blodet blockerar ljuset från att nå näthinnan, vilket leder till dimsyn. Nya kapillärer växer göra för de skadade blodkärl, men de nya kapillärerna är också svag och skadan förvärras. Andra kapillärer blir blockerade och minska blodflödet. Så småningom ärrvävnad former och drar näthinnan från baksidan av ögat och det lossnar. Blindhet resultat om inte näthinnan är omedelbart anbringas på nytt. Retinopati fortskrider långsamt. ADA rekommenderar att personer med väl kontrollerad diabetes är mindre benägna att utveckla retinopati, eller de utvecklar en mildare form av tillstånd än de som dåligt hanterar sina blodsockernivåer.

Grå starr

Linsen är en klar, ovala struktur som fokuserar ljuset strålar på näthinnan. Med åldern, grå starr form. Grå starr cloud linsen och försämra vision, och ADA uppskattar att diabetes drabbade är 60 procent mer benägna att utveckla grå starr än de utan tillstånd. Dessutom, utveckla människor med diabetes grå starr vid en yngre ålder och katarakt framsteg mer snabbt jämfört med personer utan detta villkor. Grå starr korrigeras med operation för att ta bort den grumlade linsen och sätt en ersättare lins.

Glaukom

NEA beskriver glaukom som en progressiv ögonsjukdom där trycket av vätska inne i ögat är högre än normalt. Det höga trycket som lindring skadar synnerven och orsakar gradvis synnedsättning. Diabetes ökar en persons risk att utveckla glaukom med 40 procent jämfört med en person utan detta villkor. Ju längre en person har haft diabetes, desto mer sannolikt är det att glaukom kommer att utveckla, denna jumbo från ADA.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com