Medicin för att reglera menstruationscykeln

02/16/2012 by admin

Medicin för att reglera menstruationscykeln

Normala menstruationscykeln varierar från 21 till 45 dagar i längd och kan också variera i flöde-volym. Vissa kvinnor har oregelbundna cykler varar i mer än 45 dagar, tunga perioder som orsaka järnbrist, ljusa perioder som avslutas för tidigt, och perioder som är så smärtsamt att de måste ta smärta medicinering bara ska fungera. Oegentligheter i menstruationscykeln behandlas genom att rikta orsaken som symtom.

En Normal cykel

Menstruationscykler brukar vara från 21 till 45 dagar, med blödning uppstå för mellan två och fem dagar under den första veckan. Menstruationscykeln, styrs tillsammans med menstruation (period), av hormoner progesteron och östrogen. När dessa hormoner blir störda på något sätt, orsakar det dem att öka eller minska i mängd, vilket leder till menstruation oegentligheter. Dessa störningar anger vanligen ett medicinskt tillstånd, som om behandlas kommer allmänt återställa regelbundenhet till cykel, men i sällsynta fall orsakerna är okända och måste behandlas med syntetiska versioner av dessa hormoner.

Lätta blödningar

Kvinnor med extremt tunga perioder (menorragi) eller endometrios riskerar att utveckla järnbristanemi, om blödningen inte ljusare. Läkare skriver ofta ut p-piller som första linjens behandling. P-piller som Seasonique kontrollera nivåerna av östrogen i cykeln. Kvinnor tar dem dagligen i tre månader för att helt stoppa menstruationsblödningar, men i förra veckan i tre månader pack, en låg dos östrogen är släppt för att orsaka en lätt form av blödning, kallas en piller period. Dessa piller perioder senast om tre dagar i de flesta kvinnor. Om detta inte fungerar, kan din läkare ordinera köpMefenamic syrligt. Detta läkemedel minskar svullnad i livmodern och enligt Aboutheavyperiods.com, kan minska blodflödet med 30 procent.

Reglera frekvens

Kvinnor tar ofta p-piller att reglera längden på deras menstruationscykler. Kvinnor som har oregelbunden menstruation cykler, med perioder som är alltför frekvent (mindre än 21 dagars mellanrum) eller alltför långt ifrån varandra (45 dagar), kommer att ta p-piller kombination att reglera en normal cykel. Kombinationen p-piller är gjorda med en blandning av hormonerna östrogen och gestagen (en syntetisk form av progesteron). Dessa hormoner reglerar menstruationscykeln. Kombinationen p-piller kontroll av dessa hormoner, försäkra cykeln regelbundenhet förutom att förhindra befruktning.

Återställa ägglossning

Under en normal menstruationscykel, östrogen ökar och progesteron är minskade för att starta ägglossningen processen. Hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), och andra förhållanden som orsakar en fluktuation i dessa hormoner, ordinera läkare ofta Glucophage (Metformin) eller Clomid, om du vill återställa ägglossning. Glucophage är ett läkemedel som ursprungligen var avsedda för diabetiker att vidta för att styra insulinresistens. Enligt advancedfertility.com, har denna drog nyligen visat för att återställa ägglossning hos vissa kvinnor med PCOS. Clomid är ett läkemedel som ordineras ofta för kvinnor med problem med ägglossning, för att återställa den, främst för att försöka bli gravid. Hos kvinnor med PCOS ges en kombination av Clomid och Metformin att återställa ägglossning.

Lindra smärta

American Academy of Family Physicians definierar primär dysmenorré som kramp smärta i nedre delen av magen under menstruation. Vissa kvinnor med primär dysmenorré använda smärtstillande medel lättnad tillgängliga över disk, men i vissa fall är smärtan så svår att det motiverar receptbelagda läkemedel. Det finns flera receptbelagda mediciner för att behandla primär dysmenorré, men den mest förskrivna är köpMefenamic syrligt (Ponstel, 250 milligram). Ponstel tillhör en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAIDSs) används för att behandla smärta. Ponstel ges för behandling av mild till måttlig smärta lättnad hos vuxna och ungdomar, i doser av 500 mg först, följt av 250 mg var sjätte timme.

Articles Liés