Hand hudutslag problem

May 8

Hand hudutslag problem

Hand hudutslag kan producera en mängd problem. Förutom smärta och klåda som ofta förknippas med en hand utslag, kan ändrade utseendet av huden på handen vara pinsamt och beklämmande. Räkna ut orsaken till hand utslag kan hjälpa dig att hitta en behandling och förhindra framtida utbrott.

Klåda

En irriterande aspekt av hand utslag är klåda knutna. Klåda orsakas av vissa nerver i händerna signalering hjärnan att det är något irriterande dem på ytan av huden. När klåda eftersom svår, en person kan orsaka ytterligare skador på huden med alltför stora repor. Beroende på källan av hand hudutslag, kan en person använda en aktuell medicinering eller en muntlig antihistamin för att lindra klåda.

Hudförändringar

Olika typer av hand hudutslag kan producera olika hudreaktioner. Psoriasis kan orsaka knaprig sår med vit, flagnande hud. Eksem kan orsaka blåsor eller utslag som kan vara röd eller rosa och kan också gråta eller skorpa över. Hand hudutslag kan göra huden visas torr och fjällig, och kan också orsaka huden att spricka och split. Med vissa hand hudutslag är den enda synliga förändringen extrem rodnad över hela händerna.

Smärta

Vissa hand utslag kan vara oerhört smärtsamt, särskilt om ytan av huden har brutet öppet på grund av extrem torrhet eller överdriven repas. En person kan också uppleva smärta bara när man gör vissa aktiviteter där händer, som diska eller bada. Ganska ofta, orsakas smärta i samband med dessa aktiviteter av utslag kommer i kontakt med ytterligare retande ämnen, till exempel starka tvålar eller dofter som finns i skönhetsprodukter.

Behandling

Behandling varierar beroende på vilken typ av hand utslag. En läkare kan ordinera en aktuell medicinering som kan hjälpa med psoriasis eller andra typer av utslag. Orala läkemedel kan förskrivas om problemet orsakas av infektion eller allergi. I allmänhet rekommenderas att en person med en hand utslag undvika överdriven hand tvättning eller använda som kan irritera huden ytterligare, till exempel receptfria krämer, tvål eller kemiska rengöringsprodukter.

Återkommande

Om en hand utslag orsakas av psoriasis, eksem eller kontakteksem, är det troligt att den person som drabbats med få mer hand utslag i framtiden. Framtida utbrott kan förhindras eller svårighetsgraden minskat om en person kan upptäcka källan till den ursprungliga hand utslagen och undvika vad utlöste den. Till exempel, om du har drabbats av kontaktdermatit orsakad av hårda tvålar används för att tvätta rätter, kunde bär handskar samtidigt diska förhindra ett utbrott.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com