Kosttillskott & levertoxicitet

03/28/2013 by admin

Kosttillskott & levertoxicitet

Det antas allmänt kosttillskott är säkra eftersom många av dem är "naturliga", men kosttillskott, precis som allt annat som går in i kroppen, måste bearbetas genom levern och kan vara giftiga.

Vad är kosttillskott?

Kosttillskott kan betraktas som något saluförs som livsmedel eller läkemedel, inklusive naturläkemedel, vitaminer eller mineraler.

När kosttillskott kan vara skadligt?

Kosttillskott, även om de marknadsförs som naturliga kosttillskott ofta innehåller syntetiska komponenter eller kommer i större mängder än uppstår i natur. Att ta bort gifter från kosttillskott kan överansträngning levern.

Leverns funktion

Metaboliserar näringsämnen och andra ämnen är en uppgift för levern. Levern är den näst största orgeln i kroppen och en av fem organ vi inte kan leva utan. Levern tar bort gifter innan de kommer in i blodomloppet på tre sätt: genom mag-spåret som avföring, genom njurarna som urin och genom lagring av gifter i fettvävnad.

Levertoxicitet

Överbelasta levern med gifter från kosttillskott, droger, kost, vatten och andra onaturliga ämnen kan orsaka levern att bli giftiga. När levern har för mycket att ta bort och kan inte hålla jämna steg med efterfrågan, det lagrar gifter i fett eller tillåter dem att passera in i blodet.

Tecken på levertoxicitet

Tecken på levertoxicitet kan vara värk i kroppen, influensaliknande symtom, låg feber, smärta i höger sida av bröstet, trötthet, huvudvärk och ödem.

Articles Liés