Plack & Alzheimers sjukdom

March 1

Plack & Alzheimers sjukdom

Alzheimers är en handikappande sjukdom som utvecklar kännetecknen av minnesförlust och minskar mental kapacitet. Risken att utveckla sjukdomen ökar som du ålder. Mayo Clinic säger att nästan 5 procent av personer mellan 65 och 74 år kommer att få Alzheimers sjukdom, medan nästan hälften av personer över 85 år har sjukdomen. Olika bidragande faktorer kan utlösa uppkomsten av Alzheimers.

Teorier/spekulation

Uppkomsten av hur människor utvecklar Alzheimers är inte helt klarlagda. Genetik, livsstilsval eller miljömässiga orsaker kan bidra till sjukdomen, men vad utlöser Alzheimers kan förbli ett mysterium. Vad som är känt är att sjukdomen kommer att förstöra hjärnceller. Förstörelsen av hjärncellerna kommer att leda till symtomen upplevs av Alzheimers sjuka.

Hjärnan

Personer som har Alzheimers kommer att utveckla det som kallas plack och trassel. Dessa strukturer är anomalier och ansvarar för att döda hjärncellerna. Kroppen producerar normalt ett protein som kallas tau. Hos personer som har Alzheimers kommer att detta tau protein bli trassligt. Plack form på grund av härdning av nervceller. När plack och tovor utvecklas i hjärnan, störs kommunikation inom nervcellerna. Till följd av blockerade kommunikation börjar hjärnans celler dö.

Amyloida plack

En av de största bidragsgivarna till Alzheimers sjukdom är bygget upp av amyloida plack. Enligt forskning som Alzheimers sjukdom samla amyloida plack i nervceller. En amyloid är ett protein som t hebody skapar naturligt. Inom nervceller är en amyloid prekursor protein (APP). En beta-amyloid är ett utdrag av protein från en APP. I personer som har Alzheimers fragment av beta-amyloid ansamlas i hjärnan, bildar hårda, permanent plack.

Utseende

Plack kan utvecklas i hjärnan i år innan någon börjar presentera med Alzheimers-symtom. När beta-amyloid börjar utveckla i nervceller, kan det frigöra giftiga ämnen. Nervceller attackerats. Beta-amyloid kan också orsaka hål att utveckla i neuron membran. Detta gör att kalcium ackumuleras inom nervceller. Till följd av detta inflöde av kalcium är kroppen oförmögen att göra sig av med överskottet.

Diagnostisera

För att verkligen diagnostisera Alzheimers 's, läkare leta efter tale-tale tecken av plack i hjärnan efter ett offer har gått från sjukdomen. Enligt Scientific American kommer hjärnor som visas efter döden visar tecken på plack utveckling i hjärnan.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com