Behandlingar för Tarsal Tunnel syndrom

May 7

Behandlingar för Tarsal Tunnel syndrom

Tarsal tunnel syndrom orsakas av tryck på nerverna kör till foten. Det är klämma av bakre tibial nerven orsakas av överanvändning av foten. Risken för tarsal tunnel syndrom ökar för människor som är på fötterna hela dagen. Symptomen är smärtsam sveda eller stickningar från vristen till tårna. Smärta uppstår också när kör eller står under en lång tid. Domningar kan också utlösas av böjd tunnel syndrom. Diagnos sker genom en fysisk undersökning och electrodiagnostic provning. En tinel test kan utföras, vilket är avlyssning av nerven att reproducera smärtan.

Omedelbar behandling

Isen måste tillämpas för att lindra symptom på akut tarsal tunnel syndrom. Det hjälper att ta ner någon svullnad som kan uppstå. Vila och immobilisering hjälpa påskynda läkningsprocessen.

Medicin behandling

Det är vanligt att ta orala läkemedel vid behandling av smärta och svullnad av böjd tunnel syndrom. NSAID, som är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, används för behandling. Dessa inkluderar aspirin och ibuprofen.

Fysisk terapi behandling

Fysisk terapi behandling omfattar styrkeövningar och ultraljud terapi. Ultraljud behandla mjukvävnad skador med högfrekventa ljudvågor. Det är tänkt att ultraljud minskar läkningstiden.

Injektion terapi behandling

Injektion terapi innehåller lokalbedövning injektioner för smärtkontroll. Injektioner kan också innehålla kortisoninjektion för att behandla inflammation.

Stödja behandling

För support behandling används en rad olika enheter att hjälpa. Ortopediska enheter kan användas, som är sulor som stöder arch fot. Särskilt stöd skor kan också bäras för att lindra symtom. Tandställning kan också monteras på fotled och fot att minska trycket på den tibia nerven.

Kirurgi behandling

Om villkoret är svår, sedan är kirurgi en valfri behandling. Detta är ett kirurgiskt ingrepp för att lindra kompressionen på nerverna.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com