Hur vet för säker på om jag har gnetter

November 7

Hur vet för säker på om jag har gnetter

Nits är löss ägg, vilka följer säkert håret axlar och kan vara svår att ta bort. Du kan inte ha nits såvida du har eller har haft löss. Nits inte bita eller orsaka klåda, som löss, men de kan vara fula och pinsamt. Behandling av löss eliminerar inte alltid nits; Det tar lite mer arbete efter du befria dig från löss ta bort gnetter som finns kvar. Positivt sätt identifiera nits är det första steget i att behandla problemet.

Instruktioner

• Dra ett hår ur huvudet och placera den på ett svart papper.

• Undersöka det, letar efter en vit, oval speck bifogas den hårstrået. Ju längre du hade löss, ju längre bort nit från hårets rot. Vara noga med att inte förväxla hår lack eller mjäll för en nit.

• Titta på hårsäcken under ett förstoringsglas, om det behövs. Noggrant granska hela längden på håret. Den vita globule hårets rot är inte en nit. Om du fortfarande inte hittar något, få någon att hjälpa dig.

• Be en vän att noga kontrollera din hårbotten för nits. För att underlätta, blöta håret i förväg, även om undersökningen kan göras med torrt hår också. Om du inte vill be om hjälp, kan du göra det själv när du tittar i en spegel, även om det blir svårare att göra det själv.

• Kamma håret med en fine-tandad löss kam över en bit svart papper eller en mörk handduk. Om du behöver normalt inte mjäll och du ser massor av vita fläckar på mörk yta, har du sannolikt nits. Om du normalt har mjäll, måste undersöka prickar under ett förstoringsglas för att se till att de inte är bara flingor av torr hud.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com