Vanliga rotatorkuffen problem i Moms

October 25

De säger att att vara mamma är det tuffaste jobbet du någonsin kommer att älska. Tja, säger inte "de" du måste älska den vägtull som att vara en mamma kan ta på din rotatorkuffen. Rotatorkuffen, som består av fyra muskler som är förankrade till dina skulderblad, tenderar att vara skadade genom trauma eller monotona rörelser. Rotatorkuffen problem och skador ses främst hos personer över 40, och oftare hos kvinnor än hos män.

Tendinit och bursit i rotatorkuffen

Rotatorkuffen tendinit (ofta kallad bursit eller impingement) är en irritation i vävnaderna på beniga ratten under dina skulderblad. Tendinit av denna typ kan uppstå genom repetitiva rörelser i sporter som styrketräning eller pitching en boll, eller även genom återkommande hushållsnära uppgifter många mammor slutföra---som damning eller målning. Tendinit av denna typ, ibland kallas simmare eller pitcher's axel, är en mildare typ av inflammation och kan oftast behandlas med vila och receptfria läkemedel.

Rotatorkuffen tårar

En rotatorkuffen tår är ett allvarligare problem för en mamma att stöta på. Rotatorkuffen tårar kan inträffa på grund av en plötslig trauma, som en höst eller plötslig dra på armen eller som en återkommande skada likt tendinit. När en mamma tår är akut, kommer oftast hon inse att något är fel direkt. Smärtan kommer att vara mycket märkbar när hon flyttar armen upp eller bakom henne, och hon har även upplevt en "poppar" sensation om revan var resultatet av ett trauma.

Rotatorkuffen instabilitet

Instabilitet kan finns från födseln eller utvecklas över tiden till följd av dålig hållning eller överansträngning. I det här fallet måste rotatorkuffen arbeta så hårt för att stabilisera axeln att det blir inflammerad. Instabilitet kan så småningom leda till en försvagning och även slita av rotatorkuffen.

Behandling av rotatorkuffen problem

Om en rotatorkuffen är bara ansträngt eller inflammerad, ordineras vanligtvis en regim av resten och is. Undvika onödig rörelse, och is drabbade axeln i 15 till 20 minuter minst tre gånger om dagen. Du kanske vill bära en sele för att vila axeln. Kolla med din läkare om möjligheten att ta medicin för smärta och inflammation.

En slitna rotatorkuffen kräver ibland mer intensiv behandling som sjukgymnastik eller även kirurgi.

Förhindra problem med rotatorkuffen

Ingen mamma har tid att vara ur funktion för länge. Ett sätt för att säkerställa att du inte kommer att uppleva några av de rotatorkuff problem som är vanliga i moms är att göra några styrkeövningar. En sjukgymnast eller fysiolog kan komma igång med några lämpliga rörelser, vissa som kräver band motstånd. Beväpnad med information, kanske du att förhindra att rotatorkuffen problem dyka upp i första hand.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com