Om nonijuice & Cancer

08/04/2011 by admin

Noni anläggningen, även känd som indisk mullbär, stor morinda, nono och Mengkudu, är en liten tropisk växt, som växer i skuggiga skogar och sandiga stränder. Nonijuice utvinns ur frukt, som innehåller höga halter av kostfibrer och kolhydrater. Många naturläkare och traditionella kulturer attributet noni plantan och dess juice med läkande egenskaper. Trots påståenden, har konsumtionen av noni inte visat sig bota cancer, även om det kanske hjälper att stärka immunförsvaret.

Fakta

Noni, eller Morinda citrifolia är som det kallas av dess vetenskapliga nomenklaturen, en liten tropisk fruktträd, som utgör del i familjen måreväxter. Även om hemma i Asien, växer Morinda citrifolia i regionen Pacific Island, framför allt i Tahiti. Sorter finns också i Hawaii och delar av Asien, Sydamerika och Karibien. Anläggningen producerar en liten vit blomma och potatis storlek grön frukt kännetecknas av en stickande lukt. Frukten kan konsumeras kokta eller råa. Nonifrukten är allmänt tillgänglig i flytande koncentrat eller juice.

Historia

Det anses allmänt att invånarna i franska Polynesien tog Noni växten med dem från Sydostasien cirka 2000 år sedan. Kapten James Cook dokumenterade frukt användning i slutet av 1700-talet. Under andra världskriget instruerades soldater i Polynesien av infödingarna att konsumera Noni för att få styrka. Noni har förbrukats i århundraden som en huskur. Bladen, när de görs i en te används för att behandla mag och magproblem. Traditionella polynesiska medicin använder Noni för behandling av förstoppning, flår inflammation, infektion, tillsammans med tuggummi och hals problem. Uppvärmd Noni Bladen används i Malaysia för att behandla bröstet och andningsproblem. David Marcus, Hawaiian växtbaserade välsignelser Inc., första gången Nonijuice kommersiellt i 1995. Idag finns mer än 200 företag marknadsföring Nonijuice.

Funktioner

Noni plantan har visat sig innehålla höga halter av vitamin C, niacin, järn och kalium. Forskare lista 23 olika fytokemikalier (dessa är kemikalier som finns i växter som kan förebygga sjukdom) som finns på anläggningen. Bland dessa är alkaloiden damnacanthal, som hämmar tyrosinkinas och har visat sig ha anti-cancer egenskaper inom möss. Studier har visat Nonijuice hämma bildandet av cancerceller i råttor. Likaså visar laboratorieexperiment att Nonijuice kan ge vissa fördelar i motion uthållighet. Dessa studier har ännu inte bekräftats av expert-reviewed kliniska prövningar, så ingen avgörande antagande kan göras om huruvida Noni plantan har någon effekt vid behandling av cancer inom människor.

Fördelar

Noni har visat sig ha antibakteriella, antivirala, immunologiska och smärtstillande effekter inom studier in vitro och djur. Enligt uppgift, konsumtion av Noni får stöd i behandling av förkylning, diabetes, högt blodtryck, depression, mensvärk, andningsbesvär, feber, magproblem och artrit. Det finns dock inga fasta bevis att Noni är effektivt vid behandling av något av dessa villkor. Noni är rik på antioxidanter, vitamin C och vitamin A. American Cancer Society rekommenderar en kost rik på antioxidanter för att förebygga cancer, men återigen, det är inte en mirakelkur.

Varning

Noni rekommenderas inte för gravida kvinnor, kvinnor som ammar eller de med lever-eller njursjukdom. Frukten har historiskt sett använts att framkalla graviditet uppsägning. Den innehåller också höga halter av kalium som är farlig för dem med kronisk njurinsufficiens. Noni kan bidra till levertoxicitet på grund av antrakinoner.

Articles Liés