Farorna med pankreatin

July 22

Pankreatin är ett enzym som produceras i exokrina cellerna i bukspottkörteln som hjälper till med nedbrytning av stärkelse, fetter och proteiner. Som en medicinsk komplement för patienter producerar begränsad eller ingen naturlig pankreatin, finns den i kapsel, tablet eller pulverform. Pankreatin är extraherade gris bukspottkörteln och används främst för att behandla pankreatit och cystisk fibros, men administreras också för cancer i bukspottskörteln, njursjukdom, multipel skleros, myom, autoimmun brister, matsmältningsbesvär, viktminskning och födoämnesallergier. De flesta av de faror som är förknippade med pankreatin kommer från överanvändning.

Mindre irritationer

En vanlig dos av pankreatin är 500 to1000 mg oralt före varje måltid eller mellanmål. Även på rätt nivå orsakar det oerhörda törst. Ta inte med varm mat eller dryck, eftersom detta hindrar tillägget från att fungera korrekt. Pankreatin tabletten ska sväljas med vatten omedelbart eller det kan irritera tandköttet och kinder. Försök inlåtande Belagt kapseln för att undvika detta problem.

Allergiska reaktioner

Eftersom pankreatin dras från svin, bör någon med en fläsk allergi hålla sig borta från det. Allergiska reaktioner varierar från mild klåda och svullnad, mestadels av ansikte, mun och hals, utslag, yrsel och andnöd.

Dietary svårigheter

Pankreatin överdoser kan orsaka illamående, diarré och undernäring, vilket leder till andra näringsmässiga och hälsa problem. Dosera något belopp av pankreatin kan förhindra att tarmens adsorbents, som befria kroppen från gifter och gift, fungerar korrekt.

Allvarliga biverkningar

Pankreatin kan leda till frekventa eller smärtsam urinering och ledvärk. Ring en läkare omedelbart om dessa symptom uppstår. Pankreatin kan också leda till ökade nivåer av urinsyra i urinen och blod, som förstoppning och tarmobstruktion.

Cystisk fibros

Enligt Food and Drug Administration, patienter som tar pankreatin för cystisk fibros köra några av de allvarligaste riskerna i samband med det tillägg, inklusive svår buksmärta, tarmobstruktion, inkontinens och rektal framfall, där hela eller delar av rektal väggen flyttar sin plats.

Långvarig användning

Långvarig användning av pankreatin rekommenderas inte, eftersom det kan orsaka bukspottkörteln att ytterligare minska eller avsluta produktionen av denna mag-enzym. Inte ta pankreatin tillskott för mer än två månader, och sedan fortsätta att leta efter biverkningar av medicinen som förnyade mag problem som kan ha lett till att det i första hand


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com