Rätt kost för Stroke & diabetespatienter

01/17/2013 by admin

Enligt information från American Diabetes Association, personer som lider av antingen typ ett eller typ två diabetes är mycket mer benägna att drabbas av en stroke, och så är det inte en osannolik situation att vara bantning för båda villkoren samtidigt. Även om du kan anta att de kost strategierna för dessa förhållanden skulle vara något olika, de är påfallande lika i princip: helt enkelt konsumera en hälsosam kost bestående av naturliga livsmedel att verkställa en hälsosam återhämtning från stroke samtidigt hantera diabetes.

Diabetes och Stroke kost

Följa en diet som är rik på fullkorn, frukt och grönsaker, och begränsa din totala konsumtion av fett (särskilt mättade och transfettsyror) när man äter för att återhämta sig från en stroke medan lider av diabetes. Detta råd kommer artighet av Cleveland Clinic och American Diabetes Association, som råd att måttlig konsumtion av näringsrik och lågt glykemiskt livsmedel såsom frukt, grönsaker och spannmål kan hjälpa till att få ditt liv tillbaka på rätt spår. Målet i bolagets denna strategi är att följa "rainbow regeln"--att konsumera minst en frukt eller grönsak till varje måltid med målet att äta mat från varje färg av rainbow varje dag. Detta hagelgevär tillvägagångssätt för frukt och grönsaker ser till att din kropp får en tillräcklig blandning av näringsämnen för att hjälpa det bästa recover samtidigt samtidigt hålla ditt blodsocker regleras för att behandla diabetes. Bortom varande på frukt och grönsaker, bör du göra det en punkt att konsumera rikligt med magert protein (särskilt skaldjur) för att ge din kropp med råmaterial behöver för att bygga upp och reparera skadade celler och vävnad. Begränsa fett konsumtion till mindre än 30 procent av dina totala dagliga kalorier medan syftar till att minska fett genom ersättningar när så är möjligt. Till exempel förbrukar låg fetthalt mejeriprodukter i stället för helfet mejeri, och alltid välja magert vitt kött över fett rött kött.

Reglera blodsocker

Syfta till att hålla ditt totala intag av kolhydrater i schack att reglera din nivå av blodsocker förutom tidskrävande endast kolhydrater från de källor som tidigare nämnts. Detta innebär att hålla ditt dagliga intag carb utspridda jämnt över dina måltider--att undvika att ha en måltid som är betydligt högre i carb intag än de andra eftersom som kan utlösa en blodsocker stegring, även om du begränsa dig till långsam-smälta kolhydrater. Ett bra mål att ställa in är att sträva efter konsumtion av bara 30-40g kolhydrater per måltid. Detta bör ge dig tillräckligt spelrum för att passa i alla de frukter, grönsaker och spannmål som din kropp kräver utan att utlösa en ökning av blodsocker som potentiellt skulle kunna driva din kropp i ett tillstånd av hyperglykemi.

Articles Liés