Naturliga hem rättsmedel för ökad avföring hos katter

December 19

Naturliga hem rättsmedel för ökad avföring hos katter

Den genomsnittliga katten har en eller två avföringar per dag. Men när upplever felint förstoppning, ditt husdjur kommer att begränsas till en rörelse var två till fyra dagar och visar tecken på ångest. När urin blockering är uteslutet och din katt verkar annars frisk, kan du börja at-home behandlingar för att lindra ditt husdjurs lidande.

Vatten

En av de mest förbisedda rättsmedel för förstoppning hos katter är också en av de mest effektiva--vatten. I boken "Nya val i naturliga helande för hundar & katter," Dr Whiteley, D.V.M. i Guatalupita, Mexiko, säger, "katter är ökända för att inte dricka vatten." Hon rekommenderar att uppmuntra dem att konsumera mer vätska lämnar olika skålar vatten runt huset eller lämnar en kran att droppa. Du kan också lägga till lite vatten till deras mat vid varje måltid att smyga in några extra hydrering.

Mjölk

Som de flesta katter är laktosintoleranta, bör gav din sällskapsdjur lite mjölk få tarmarna igen. Men sinne det belopp du ge--för mycket laktos kan orsaka din sällskapsdjur till har det motsatta problemet av diarré.

Träning

Att hålla din katt aktiva och fysiskt stimuleras under hela dagen kan också hjälpa till att hålla honom regelbundet. Dr Whiteley tyder på 20 till 30 minuter av daglig motion för att hjälpa push avfall från kroppen genom att stärka magmusklerna.

Stress borttagning

Katter kan bli betona i flera situationer--konstiga omgivningar, smutsiga kattlådan, tillägg av en annan sällskapsdjur in i hushållet, separationsångest-- och de kan vägra att eliminera. Förutom att omedelbart ta bort stress från din katts liv, Dr Stefanatos, rekommenderar D.V.M., holistisk veterinär i Las Vegas, från "Nya val i naturliga helande för hundar & katter," också att ge din katt en blomma väsen kallas Bach Rescue Remedy för att lindra ångest, varigenom kattens naturliga tarmrörelser.

Oljor och örter

Användning av olivolja, saffran olja eller HAL elm bark kommer coat magslemhinnan för att minska irritation under tider av förstoppning. En liten mängd olja eller HAL elm i kattens mat eller vatten hjälper ge lindring för ditt husdjur, samtidigt som den ger smörjning för någon packad avföring.

Hairball förebyggande

Eftersom din katt slickar sig ren och sväljer stora mängder hår, borsta din sällskapsdjur eller att ge honom en frisyr kommer därför att minska förstoppning på grund av hairballs. Dr Stefanatos rekommenderar "lion snittet"--rakat, med undantag för en röd päls runt huvudet och en tofs på slutet av djurets svans.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com