Glutenfri kost menyn planer

October 27

Glutenfri måltidsplanering är skrämmande i början, om det är på grund av en diagnos av Celiaki glutenintolerans eller ett livsstilsval. Gluten är en naturliga protein som finns i vete, råg, korn, dinkel, men det döljer också i många kommersiella produkter med minst ett av dessa kärnor.

När du lär dig att dubbelkolla ingrediensförteckningar, du kan tänka på mat i en glutenfri kvintett: kött, majs, ris, potatis och grönsaker. Detta sätt, du kämpar mindre med vad som är fel för dig och gå vidare till bra vanor.

Frukost och Lunch

Ofta kan de mest skyndade måltiderna om dagen, frukost och lunch vara speciellt problematiska. Rostat bröd, bagels, kex och de flesta spannmål (inklusive havregryn och farina) är tabu, och beredda korv kan ha gluten i dem också. Bra snabb mat för du är ägg, mejeriprodukter, kall kokt kött, sallader, frukt och majs eller ris-baserade spannmål. Men var försiktig även om dessa. De kan sötas med malt, som mycket ofta gluten i förklädnad.

Middag faror

Det största hindret för en glutenfri kost är att vänja sig avsaknad av mycket lätt att förbereda, fylla middag mat som nudlar, kex och bröd. Något crumbed är också förbjudet, liksom pizza, smörgåsar och tacos insvept i mjöl tortillas. Du kan ersätta gluten fri pasta tillverkad av majs eller quinoa och göra ditt eget bröd med nytt glutenfritt mjöl. Det hjälper också för att omfamna de annan stärkelse vid middagstid: Spannmålsbaserad polenta och sked bröd, olika typer av ris och, naturligtvis, potatis.

Du måste också fortfarande anta att mest konserverade soppor, gravies, såser och pulveriserad blandar--som en omedelbar ris förberedelse, vars ensam ris är bra--kommer att innehålla gluten.

Vad sägs om Dessert?

Folk kommer glutenfri kan ibland missar kakor, pajer, munkar och cookies. Mer glutenfria bakverk kommer ut på marknaden, men du har fortfarande att lära sig att sätta andra sötsaker först. Mörk choklad är ett svar, liksom alla flourless kakor eller tårtor baserat på jordnötter.

Bortse inte glass, sorbet och fruktberedningar. Och blanda frukten i yoghurt, eller stek eller baka frukter prickade med smör. Slänga färska bär med socker och sedan blanda dem löst med vispad grädde till göra en efterrätt en gång kallade en frukt "fool."

Du är kocken

Kommer glutenfri nästan kräver att du kock från början, kanske mer än du brukade. Här är några saker att tänka: färska fiskfiléer, tunn styckningsdelar av kött, grönsaker och ägg alla laga snabbt för någon måltid. Försök att införliva tomater, tomatjuice, champinjoner, paprika, mjölk eller parmesanost i din matlagning. Dessa livsmedel är naturliga källor av glutamat (ingen relation till gluten) och ger mycket smak och näring utan en masse ansträngning.

Din bästa vän GF

Baka glutenfri allrengöringsmedel mjöl är en av dina största hjälper till i köket. Det saknar vetemjöl kvalitet, men i små portioner kommer det tillräckligt tjockare vätskor. Med det, kan du fortfarande göra kött gravies, tjockna grytor och göra bra grädde såser till sked över grönsaker eller att fungera som en bas för souffles eller söt dessert puddingar.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com