Tecken och symtom på Brisbane och Yamagata influensa

April 12

Enligt "The Evolution av mänsklig influensa," orsakas de flesta mänskliga epidemier av influensa av typ A och typ B influensavirus. Yamagata influensa är en typ B influensa som har sitt ursprung i Yamagata, Japan. Typ B influensa drabbar människor. Typ A influensa främst påverkar fågelarter men kan sprida sig till andra arter, inklusive människor. Brisbane influensa är ett typ A virus som har sitt ursprung i Australien. Yamagata och andra typ B influenzas orsaka mer allvarliga symtom och epidemier; typ A-influensa, inklusive Brisbane, är dock mer utbredd.

Feber

Hög feber är en av de viktigaste symptomen av influensa. Mayo Clinic rapporterar att kroppstemperaturen hos vuxna, kan nå 101 grader Fahrenheit. Barn kan uppleva temperaturer från 103 till 105 grader Fahrenheit. Frossa och svettningar kan också förekomma.

Trötthet och muskelvärk

Extrem trötthet är vanligt med Brisbane och Yamagata influensa. Dessutom, kommer att de flesta människor uppleva huvudvärk och muskelvärk. Muskelvärk kan förekomma i ryggen, ben och armar. Svaghet är också ett vanligt symptom.

Övre luftvägssymptom

Nästäppa och snuva är vanliga influensasymtom. Ont i halsen uppstår också med både Brisbane och Yamagata influensa. Vissa patienter kan uppleva en torr hosta också.

Matsmältningsorganen symtom

Vissa patienter kan uppleva kräkningar eller diarré. Detta är särskilt vanligt hos barn.

Längd

Symtom av Brisbane och Yamagata influensa varar vanligtvis mellan tre till fem dagar. Enligt Medical University of South Carolina, symtom på influensa är vanligtvis mer allvarliga och har en mer plötslig än andra luftvägssjukdomar, som en vanlig förkylning. Anti-inflammatoriska och hosta mediciner kan användas för att minska symptomen av influensa. Det är viktigt att söka läkarhjälp om patienten hög feber, svårighet eller smärta vid andning, eller om de löper risk för komplikationer. Små barn, äldre, patienter med nedsatt immunförsvar och gravida kvinnor är alla risk för komplikationer.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com