Tecken och symptom på bipolär sjukdom

June 18

Bipolär sjukdom, även kallad manodepressivitet, är en sjukdom i hjärnan som orsakar en persons humör att skifta okontrollerat. Symtom kan påverka hur en person fungerar och utför dagliga aktiviteter.

Symtom

Humörsvängningar, eller känslomässiga tillstånd, som en person med bipolär upplevelser ofta intensiv alltifrån känsla euforiska under en manisk episod att känna en fullständig förlust av intresse under en depressiv episod.

Tecken på en manisk episod

Under en manisk episod, kan en person Visa tecken på känslan extremt optimistisk, visar dåligt omdöme, uppleva racing tankar, har ökad fysisk aktivitet, blir lätt distraherad och känner ett minskat behov av sömn.

Tecken på en depressiv episod

En depressiv episod är den kompletta motsatta änden av spektrumet från en manisk episod med tecken på hopplöshet, ångest, självmordsbenägenhet, minskad aptit, trötthet, irritabilitet och förlust av intresse för hobbies och aktiviteter.

Effekter

En person med bipolär sjukdom som upplever svåra humörsvängningar kan så småningom drabbas av psykos. Psykos orsakar "lossnar från verkligheten," säger en anställd vid Mayo Clinic, och symtom som inkluderar "höra eller se saker som inte finns (hallucinationer) och falska men starkt höll övertygelser (vanföreställningar)."

Behandling

Bipolär sjukdom kan behandlas med medicinering, som "är nästan alltid en del av den rekommenderade behandling-kursen" enligt Psychcentral.com. Andra former av behandling varierar beroende på svårighetsgraden av sjukdomen allt från akut behandling, fortsatt behandling och underhållsbehandling.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com