Medicare & livförsäkring

January 29

Några vanliga typer av försäkring är sjukförsäkring, livförsäkring och invaliditetsförsäkring. Dessa typer av försäkringar är inte uteslutande från varandra, och du kan köpa dem alla om du vill. Den federala regeringen har olika program som ger personer med sjuk- och invaliditetsförsäkring. I vissa fall är det dessutom livförsäkring.

Medicare

Den federala regeringen ger en typ av sjukförsäkringen till pensionärer och personer med funktionshinder kallas Medicare. Medicare programmet drivs av Social Security Administration och finansieras av Social trygghet skatt. Om du är 65 år eller äldre, kan du anmäla dig till Medicare. Om du (eller din make) har betalat Medicare skatt, du har rätt till gratis sjukhus försäkringsskydd, som Medicare del A. annars, du skulle kunna köpa denna täckning. Om du är yngre än 65 år, är inaktiverade och har fått socialförsäkringsinstitutet invaliditetsförmåner i två år, har du också rätt att anmäla dig till Medicare. Medicare täckning även sjukförsäkring (del B), ytterligare täckning genom privata företag (del C) och receptbelagda läkemedel täckning (del D).

Livförsäkring

Livförsäkringar är en typ av försäkring som du köper för att hjälpa din familj om du skulle avlida. Livförsäkringar betala en fastställd summa pengar till familjemedlemmar (eller politik stödmottagaren) När försäkringstagaren dör. Dessa pengar hjälper familjemedlemmar med de kostnader som uppstår med din död, till exempel kostnader för begravning, och bidrar också till att försörja din familj medan de anpassa sig till förlusten av din inkomst. Du kan köpa olika typer av livförsäkringar och de Premier du betalar varierar beroende på den täckning som erbjuds och det belopp som du är försäkrad.

Federala livförsäkring

Den federala regeringen erbjuder en typ av livförsäkring till de människor som arbetar och betalar skatt för Social trygghet. När du arbetar och betala dessa skatter, skapar du pensionsfonder. Om du dör innan de når pensionsåldern eller innan du får alla dina pensionsförmåner, betalar Social Security Administration dessa fördelar till dina stödberättigande familjemedlemmar. Detta program kallas förmåner överlevande. Familjens medlemmar inkluderar din make och barn. Du skall generellt har arbetat minst 10 år att tjäna dessa fördelar för din familj. Men, ju yngre du är när du dör, desto färre år av arbete du behöver för att kvalificera.

Livförsäkring och Medicare

Oavsett om din familj är berättigad att få överlevande förmåner eller får förmåner från en privat Liv Försäkringsaktiebolag, påverkar den inte rätten att få Medicare fördelar. Om din familj tar emot förmåner överlevande, familjemedlemmar kan fortfarande anmäla dig till Medicare när de når pensionsåldern. De kan också få privata livförsäkringar förmåner utöver förmåner överlevande och Medicare. Din familj tar emot i förmåner överlevande beror på hur mycket du betalt in i programmet i skatt.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com