Hur att ta hand om fötterna när man har Diabetes

November 13

Hur att ta hand om fötterna när man har Diabetes

Det är mycket viktigt att ta hand om dina fötter ordentligt när du har diabetes. I själva verket är dagliga personliga fotvård kända för att vara den viktigaste åtgärden som en person med diabetes kan vidta för att förhindra en amputation.

Instruktioner

• Tvätta fötterna dagligen och använda din armbåge för att kontrollera temperaturen i vattnet. När du har diabetes, kan det ibland orsaka dina fingrar och tår att förlora sin förmåga till förnuft temperatur. Komma in i en dusch eller bad som är för varmt kan leda till brännskador. Undvika blötläggning fötterna under längre perioder eftersom detta kan över torka huden.

• Sitt ner och torka noggrant fötterna med en mjuk handduk efter tvätt, med särskild hänsyn till torka mellan tårna.

• Inspektera fötterna noga för förändringar i tånaglar och leta efter rodnad, svullnad eller ömhet i fötter och tår. Dessa är tecken på potentiella problem, och bör rapporteras till din läkare genast. Om du har svårt att se dina fötter, kan du använda en hand spegel för att kontrollera bottnar i fötterna eller be en familjemedlem att hjälpa dig.

• Tillämpas lotion på toppar och undersidan av fötterna. Undvika att tillämpa lotion mellan tårna, eftersom detta kan orsaka fukt att bilda, att skapa en större potential för infektion.

• Inspektera och känner inuti skorna innan du lägger dem. Leta efter något skräp eller ojämna ytor som kan orsaka skada när du bär skor. För att skydda fötterna, undvika att gå barfota.

• Välj skor som är bekväma och inte gnugga eller orsaka blåsor. Välja strumpor som wick bort fukt och är inte tätt runt toppar som detta kan begränsa blod flöde och orsaka problem.

Tips & varningar

  • Om du har diabetes, är det också viktigt att veta hur man säkert Klippa tånaglarna och ta hand om liktornar eller förhårdnader. Fråga din medicinska leverantören eller diabetes utbildare för ytterligare information.
  • Människor med diabetes ska ha regelbundna foten tentor av sin medicinska leverantör och se en medicinsk leverantör vid första tecken på problem. Underlåtenhet att korrekt behandla eller ta hand om problem med fötterna kan leda till allvarliga problem, som sår, infektion och amputation. Följ din leverantör av medicinsk rådgivning för fotvård.

© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com