Hur man behandlar en mindre stel nacke

08/15/2011 by admin

De flesta orsaker till nacksmärta är på grund av muskel-stam. På ett eller annat tillfälle har nästan alla vaknat på morgonen med en stel nacke. Om detta har hänt dig då vet du exakt hur smärtsamt det kan vara speciellt om du ens inte kan vända på huvudet.

Instruktioner

• En enkel teknik att lossa dessa stel nacke muskler är att pressa axlarna upp mot öronen och hålla i tio sekunder. Sedan helt koppla av och släppa dina axlar tillbaka ner. Göra denna axel axelryckning ca 10 till 15 gånger och du mår bättre.

• Du kan massera nackmusklerna genom att gnugga händerna tillsammans snabbt så att de känner sig varm. Sedan massera området i halsen som är stel och stram och öm. Dina varma händer kommer att stimulera blodflödet och hjälpa lossa stela muskler.

• Stress är en viktig orsak till nacksmärta. Om du sitter vid ett skrivbord hela dagen kommer du sannolikt att få en stel nacke så du ska rulla huvudet från sida till sida regelbundet för att hålla dina muskler från att bli stram.

Om du går till sängs på kvällen spänd och stressad är det mycket troligt att du kommer att vakna upp på morgonen med en stel nacke. Försök att göra några avslappningsövningar eller meditation före sänggåendet på kvällen.

• Lider av en mindre stel nacke kan ibland botas lika lätt som att ta en över disk antiinflammatoriska läkemedel eller gnugga dina stel nacke muskler med en muskel gnugga.

• Lindra en stel nacke kan också behandlas med omväxlande värme och is. Ta en varm dusch och sedan lägga en is pack på din hals muskler som är stela och ömma. Upprepa istillbehör så ofta 20 minuter, en timme bort och upprepa sedan isen igen.

• A kvardröjande stel nacke kan vara orsaken till något allvarligare så du kanske vill överväga ett besök hos kiropraktorn om din egen huskurer inte fungerar.

Tips & varningar

  • Investera i en bra nackkudde kan ofta lindra den morgonen stel nacken. En bra cervical kudde kommer att hålla din hals i rätt sovande position.
  • Om du lider av whiplash från någon bilolycka alltid konsultera en läkare för att fastställa omfattningen av dina skador.
  • Aldrig ignorera stickningar som går ner i armen eller om du känner domningar i fingrarna. Rådfråga din läkare

Articles Liés