Vad orsakar artrit?

10/20/2013 by admin

Artrit är ett vitt begrepp som täcker mer än 200 villkor, några av de vanligare att vara artros och reumatoid artrit. Det är ett tillstånd som kännetecknas av inflammation i lederna och ben, orsakar inskränkt rörlighet och smärta. Det är det ledande hälsa klagomålet av människor över 55 års ålder. Men det finns ingen känd orsak till detta tillstånd, finns det flera sätt att behandla den.

Typer

Den mest genomgripande typen av artrit är reumatoid artrit, där kroppens immunförsvar felaktigt angriper lederna och andra delar av kroppen. Särskilt smärtsamt episoder, kallas "skov," uppstår när lederna värma upp från en extra blodflödet till området, orsakar stelhet, svullnad och svår smärta.En annan typ av artrit är artros, orsakas av brosk, som normalt stödjer leder, blir sprött och svag. Benen under brosket sedan försöka kompensera för bristen av förtjockning och utspridning, orsakar knopp-liknande utväxter kallas osteofyter. När brosket försvagar ytterligare och bryter bort från ben, kan ben gnida tillsammans, orsakar svår smärta.

Riskfaktorer

Men den verkliga orsaken till artrit är okänd, flera faktorer kan predisponera en mot artrit: att vara över 55 (artrit är mycket ovanligt hos personer under 40), övervikt, att vara kvinna (två tredjedelar av alla artrit fall finns hos kvinnor) och har tidigare skada eller stam på lederna.

Articles Liés