Vad kan jag sätta på mina lakan att stöta bort vägglöss?

02/08/2012 by admin

Vad kan jag sätta på mina lakan att stöta bort vägglöss?

Vägglöss (Cimex lectularius) är små, parasitiska insekter som vanligen angripa madrasser, soffor och kläder. De överlever genom att mata bort blod från människor eller andra varmblodiga djur. Deras bett orsakar mild hudirritation men är oftast ofarliga. Även om nästan helt utrotad i 1940-talet, har vägglöss upplevt ett uppsving under de senaste decennierna.

Biology & Habitat

Den allestädes närvarande gemensamma vägglus är den bästa anpassade till angriper mänskliga miljöer. En vuxen vägglus är ungefär 5mm lång och 3mm bred, platt och ovala, med en rödbrun färg. Vanligtvis mest aktiva strax före gryningen, en vägglus biter sina offer med hjälp av två rör, en som sprutar saliv som innehåller bedövningsmedel och en annan att dra blod. Offret känns inte vanligtvis första tuggan och endast inser det till följd av det bettet kliande natur, som uppstår på grund av en allergisk reaktion mot den vägglus bedövningsmedel.

En madrass är en idealisk plats för en vägglus angrepp på grund av dess veck och mörka områden, samt närheten till människor. Vägglöss sprids lätt av människor sova i olika sängar och transportera dem på kläder eller sängkläder. Hotell eller Motell rum är därför särskilt bra platser för vägglus angrepp.

Steam

Många hem ånga städare kan användas för att ta bort vägglöss, men det är viktigt att se till att det finns en "torr ånga" funktion att undvika blötläggning madrassen, som på sikt skulle kunna främja spridningen av vägglöss. När torr ångande en madrass, särskilt uppmärksamma veck eller klaffar där vägglöss är mer benägna att leva. Det kan ta flera behandlingar av ånga att helt ta bort en infestation.

Naturläkemedel

Alla har behandlingar med lavendel, timjan, tea tree och eukalyptus oljor använts att försöka döda vägglöss på ett naturligt sätt utan starka kemikalier. Medan det inte är bevisat att dessa oljor fungerar, många människor rapporterar att har de sett en minskning av antalet biter de får efter använder en eterisk olja till deras madrass. Ett vanligt sätt att tillämpa dessa oljor är att späda ut en liten mängd av varje i vatten olja innan sprutning på angripna madrassen. Med eteriska oljor outspädd har varit kända för att orsaka hudirritation, så det är viktigt att det används sparsamt.

Professionell rengöring

Det mest effektiva sättet att ta bort vägglöss är av en professionell gasning konsultföretag. De kommer att vara professionellt utbildade och har tillgång till behandlingar inte är tillgängliga för allmänheten. När du väljer en fumigator bör du kontrollera att de har ansvarsförsäkring och be att de garanterar framgång för deras arbete. Även med professionell behandling tar det ofta flera olika program att helt ta bort en vägglus angrepp.

Förebyggande

Det finns några dagliga försiktighetsåtgärder du kan vidta för att minska risken för vägglöss sprids till ditt hem. Om du bor på ett hotell hålla där du misstänker att det kan vara vägglöss (det är alltid värt att kolla madrassen innan dig sängen), kläder utanför sängen. Alla kläder som finns kvar på en angripna säng riskerar plocka upp vägglöss. För det andra, hålla stängt när de är på hotellrummet, som vägglöss kan klättra in öppna resväskor resväskor. Slutligen, i fall du är biten, informera Hotelledningen så de kan flytta dig till ett nytt rum och behandla rummet.

Articles Liés