Kan ett diafragmabråck påverka smaken av mat?

November 3

Hiatal bråck uppstå när del av magen flyttas upp ovanför mellangärdet, den muskel som delar upp bröstet från buken. Enligt den nationella mag sjukdomar Information clearingorganisationer är hiatal bråck mycket vanligt hos personer över 50, även om de ibland förekomma hos yngre personer också.

Symtom

Symptomen på ett diafragmabråck varierar från person till person, beroende på svårighetsgraden av villkora. Inga symtom förekommer ibland. Ibland upplever människor symtom som gas, uppblåsthet, illamående och bröst eller mage smärta.

Smak

Ett annat symptom på hiatal bråck, särskilt i svårare fall, är en bitter eller syra-liknande smak i munnen. Denna obehagliga känsla kan vara närvarande helst, inte bara när en person med ett diafragmabråck äter, och det kan påverka smaken av mat.

Orsaken till Bitter smak

I någon med ett diafragmabråck avslutas den lägre esofagus ringmuskeln inte ordentligt. Detta orsakar ett tillstånd som kallas gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), vilket gör att magsyra att stiga upp i matstrupen, orsakar en bitter smak i munnen.

Diagnostisera problemet

För att diagnostisera ett diafragmabråck, beställa läkare brukar en speciell röntgen kallas en barium svälja röntgenbild. De kan också göra en endoskopi, ett förfarande där en liten kamera skickas ner i halsen att se matstrupen och magsäcken. Det är viktigt att få rätt diagnos eftersom ett diafragmabråck inte är den enda villkor som kan påverka smaken av mat eller orsaka en bitter smak i munnen.

Behandling

Behandling innebär oftast läkemedel för att minska magen syra och stärka den lägre esofagus ringmuskel, vilket kommer att minska den dåliga smaken i munnen. Om mediciner inte löser problemet, kan kirurgi bli nödvändigt.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com