Botemedel för högt blodsocker

March 8

Högt blodsocker, även känd som hyperglykemi, är ett tillstånd som vanligen förknippas med diabetes som uppstår när ett betydande överskott av socker blir närvarande i blodet. Tidiga symtom på hyperglykemi är muntorrhet, ökad törst och ökad urinering. Om behandling inte ges i god tid mer dramatiska biverkningar, såsom dimsyn, trötthet och medvetslöshet eller koma, kan förekomma. Den bästa behandlingen för hyperglykemi är förebyggande, och det är viktigt att notera att det finns för närvarande inget botemedel för diabetes-relaterade hyperglykemi.

Hyperglykemi hos icke-diabetiker

Mild hyperglykemi kan förekomma hos icke-diabetiker, men symptomen är vanligtvis kort varaktighet och inte utvecklas till allvarliga tillstånd. "Sugar toppnoteringar" eller "sugar säv," sluta snabbt som kroppen naturligt frisätter insulin när socker upptäcks i blodet. Det bör dock noteras att uppleva frekvent och onödigt socker toppar över tid kan bära på kroppens förmåga att producera insulin, vilket resulterar i att utveckla typ II diabetes. Detta kan undvikas genom att äta en balanserad kost.

Insulinbehandling

De flesta diabetiker tar insulin med jämna mellanrum att undvika hyperglykemi. Insulin är ett protein som är viktigt att behandling socker i blodet och omvandla det till energi. Diabetiker organ är insulin inte närvarande, eller bara finns i mycket små mängder. Insulin kan ges som ett piller eller injektion omedelbart före eller omedelbart efter en måltid att reglera blodsockernivån och hålla dem från att klättra upp. En individs föreskriven dosering av insulin är direkt relaterad till hennes förmåga att hålla hennes diabetes kontroll med följande andra behandlingar.

Dietary förordning

Det är möjligt att styra hyperglykemi genom kosten förordning. Detta kräver individer att noggrant övervaka deras blodsocker under dagen för att hålla det på en stadig nivå. Detta kan uppnås genom att undvika komplexa kolhydrater och bearbetade livsmedel såsom vitt mjöl produkter, och avstår från alkohol, vilket är mycket socker. Personer som söker att styra hyperglykemi genom kosten reglering får inte uppmuntra drastiska spikar i blodsockernivån genom att äta ofta, små måltider.

Vattenintag

Dricka en lämplig mängd vatten varje dag är också avgörande att undvika högt blodsocker eller sänka mild hyperglykemi. Dehydrering förvärrar symtomen vid hyperglykemi, medan på samma gång att vara hyperglykemiska uppmuntrar uttorkning, vidmakthåller en farlig cykel. Personer som lider av hyperglykemi och uttorkning tillsammans löper risk att hamna i ett diabeteskoma eller utveckling av ketoacidos, en farlig blod komplikation. Dricka minst 60 uns vatten per dag kan vara avgörande för att hålla hyperglykemi symtom i hanterbara utbud och inte tillåter dem att tappa kontrollen.

Träning

Partaking i regelbunden aerob träning är ett bra sätt att sänka blodsockret från hyperglykemiska nivåer samt hålla nivåerna låg. Konditionsträning kan spendera sockret i blodet som omedelbar bränsle och minska dess nivåer. Bara 20 minuter av aerob träning kan tre gånger i veckan avsevärt bidra till upprätthållandet av hyperglykemi hos diabetiker och hjälpa till att minska deras beroende av insulin behandlingar.


© 2019 Econlibrary.com | Contact us: webmaster# econlibrary.com